Instellingen

Waterpolovrouwen zonder medaille na verloren kwartfinale tegen Hongarije

Dagmar Genee
Dagmar Genee © Orange Pictures
UTRECHT/BAARN - De Nederlandse waterpolovrouwen zijn gestrand in de kwartfinale tegen Hongarije. In Tokio werd het 11-14. "We zijn behoorlijk met onze neus op de feiten gedrukt. En die zijn dat we voor deze wedstrijd gewoon niet goed genoeg waren", zegt Simone van de Kraats
Het was voor het eerst sinds 2008 dat Oranje de Olympische Spelen haalde. Toch overheerst de teleurstelling: na jaren van voorbereiding in de bossen van Zeist hoopten de waterpolodames op een medaille.
"Die Hongaarsen speelden alsof hun leven ervan afhing, ze hadden schijt aan alles", zei Maud Megens. "Dat gevoel was er bij ons niet echt."
Bondscoach Arno Havenga zag zijn ploeg in Tokio vooral te veel doelpunten tegen krijgen. In verdedigend opzicht ging er nogal wat mis. Havenga wees meer dan eens naar keepster Debby Willemsz, die zich gedurende het toernooi niet kon onderscheiden. "Onze verdediging was niet zo gestructureerd als gebruikelijk. Normaal staat er dan een keepster om je erdoorheen te slepen. Maar die was dit toernooi ook niet op haar allerbest", zei Havenga. "We kregen hier gemiddeld dertien, veertien goals per wedstrijd tegen. Dat is te veel."
Megens nam het op voor Willemsz. "Het is ook moeilijk keepen met een verdediging voor je waar je niet altijd echt op kan vertrouwen", zei de aanvalster, die zelf ook minder dominant speelde dan normaal. "Hongarije heeft gewoon een goede ploeg en het is geen schande om daarvan te verliezen, maar wij waren als collectief niet goed genoeg."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.