Trotse reacties na bronzen medaille Femke Bol: 'Als je dit een jaar geleden had gezegd, had ik je voor gek verklaard'

AMERSFOORT - "Het is een bijzonder mooie dag. Bij de drie snelste vrouwen allertijden horen, dat is echt bizar", zegt Bram Peters. De coach van Femke Bol is een paar uur na haar bronzen medaille op de 400 meter horden nog steeds onder de indruk van haar prestatie.
Want de pas 21-jarige Amersfoortse is pas relatief kort op dit onderdeel actief en ontwikkelt zich razendsnel. Zo liep ze in 2019 op het WK nog een tijd van 56,37. Nu liep ze in de finale van de Olympische Spelen met 52,03 zelfs een Europees record.
"Als je dit een jaar eerder had gezegd, dan had ik je voor gek verklaard", zegt Peters dan ook vanuit Tokio op Radio M Utrecht. "Het is allemaal zo snel gegaan de afgelopen periode. Ik ben ontzettend trots op de weg die we hebben afgelegd."

Wekker gezet

Die trots wordt ook gedeeld bij Bols eigen atletiekvereniging Altis in Amersfoort. Meerdere leden hadden de wekker vroeg gezet om samen de wedstrijd te kijken. "Ik sta nog de stuiteren na kopjes koffie en zo'n ochtend", zegt Martijn Visscher.
Het vroege opstaan werd in ieder geval beloond en de sfeer zat er dan ook bij de vereniging goed in. "Ze heeft haar beste race ooit gelopen. Dit was een geweldig optreden."
Bij atletiekvereniging Altis werd de historische race enthousiast gevolgd
Visscher zag de opmars van Bol van dichtbij. "In 2015 kwam ze op verzoek van haar broer een keer meetrainen in een groep die zich meer specialiseerde in de lange sprint. Maar pas 2,5 jaar geleden heeft ze de horden ontdekt."
Wat Visscher betreft krijgt Bol in haar thuisstad een onthaal dat past bij haar prestaties. "Ik denk dat burgemeester Bolsius de agenda alvast mag vrijmaken", laat hij lachend weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.