Genee en Stomphorst zesde met waterpolodames op Spelen: 'had ze beter afscheid gegund'

Dagmar Genee op archieffoto.
Dagmar Genee op archieffoto. © Orange Pictures
UTRECHT/BAARN - Bij het waterpolo op de Olympische Spelen is het Oranje damesteam zaterdagochtend zesde geworden. Onze regio werd vertegenwoordigd door spelers Dagmar Genee van UZSC en Nomi Stomphorst uit Baarn.
De inbreng van de spelers uit Utrecht mocht niet helpen. Oranje werd met 7-14 verslagen door Australië.
Voor Genee (32) en Stomphorst (28) was dit het laatste toernooi. Bondscoach Arno Havenga had ze een beter afscheid gegund. "Deze twee meiden hebben heel veel betekend voor dit team. Kwalitatief, maar ook wat betreft de balans van de ploeg", zei de coach na het verloren duel om de vijfde plaats.
Havenga: "Nomi kwam binnen als klein meisje en gaat nu als volwassen vrouw de deur uit. Voor Dagmar geldt hetzelfde, zij werd uiteindelijk onze captain. Ze hebben persoonlijk een enorme ontwikkeling doorgemaakt en daarmee ook het team. We verliezen twee cultuurdragers, maar goed, zo gaat dat in de topsport. Voor hen eindigt hier iets, maar er begint ook weer iets anders. Dat realiseren ze zich vaak pas later. Nu is iedereen in de ban van het stoppen. Onderschat ook niet hoeveel invloed waterpolo jarenlang heeft gehad op iedere stap die ze in het leven zetten, dat valt nu weg. Er zullen anderen doorschuiven binnen de hiërarchie die hun rol overnemen. Het is moeilijk te zeggen wie, dat is een natuurlijk proces."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.