RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Timber voelt zich op zijn plek bij FC Utrecht: 'Stap omhoog'

1/2
UTRECHT - Een van de uitblinkers in de voorbereiding van FC Utrecht is de 20-jarige Quinten Timber. De Utrechter voelt zich sinds zijn komst naar Stadion Galgenwaard goed en heeft dan ook veel zin in het komende seizoen.

Ik heb vertrouwen in mijzelf en ik weet dat ik het niveau aan kan"
Quinten Timber

In het laatste oefenduel stond Timber opnieuw in het zogenoemde A-elftal, de waarschijnlijke basisploeg. "Ik doe mijn best en of ik zondag basis sta dat gaan we zien", aldus Timber tegen RTV Utrecht. De Utrechter kwam deze zomer over van Ajax. "Het voelt vanaf dag 1 goed, het is een leuk team en we spelen ook goed."

"We speelden vandaag op balbezit, dat deden we in Amsterdam ook. De speelstijl hier is wel anders maar daar wen je wel na een paar wedstrijden aan", zegt Timber. "Voor mij is FC Utrecht een stap omhoog. Zij spelen altijd in de top zes en ik kom van Jong Ajax. Ik heb vertrouwen in mijzelf en ik weet dat ik het niveau aan kan."

Een voorkeur voor zijn positie heeft Timber. "Ik heb aangegeven dat ik mijzelf het beste voel op het middenveld. Dat moet hem dit jaar worden." Bij Jong Ajax speelde de Utrechter ook in de verdediging.

A-ploeg verliest van Fortuna Sittard
"We begonnen niet scherp en we hebben onnodige goals tegen gekregen. Dat mag niet gebeuren", zei Timber over de 2-3 nederlaag tegen Fortuna.

Noodgedwongen kwam hij samen met zijn broer Dylan Timber op het veld te staan. Dat had twee kanten. "Ja, aan de ene kant is dat mooi, maar het is ook heel zuur voor Tommy." St. Jago. viel in de eerste helft tegen Fortuna ernstig geblesseerd uit. Dylan Timber verving zijn stads- en ploeggenoot.

Op zondag 15 augustus neemt FC Utrecht het in de eredivisie op tegen Sparta Rotterdam. Het duel is live te volgen in Namen en Rugnummers op 93.1 FM.

Quinten Timber in gesprek met verslaggever René van den Berg


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -