Jong FC Utrecht niet in paniek na nederlaag. 'We moeten geduld hebben'

Utrecht - Darije Kalezic is niet in paniek, na het verlies van Jong FC Utrecht in de eerste competitiewedstrijd tegen MVV. De nieuwe trainer van de Utrechtse beloften ziet veel potentie in zijn selectie, maar weet ook dat veel spelers die uit de jeugd komen lang niet gespeeld hebben als gevolg van corona en dus ritme missen.
Jong FC Utrecht had tegen MVV 75 procent balbezit, maar scoorde niet. Dat die treffers er gaan komen, daarvan is de oefenmeester overtuigd. "We moeten geduld hebben. We hebben een jonge groep met veel jeugdinternationals. Ik heb er alle vertrouwen in."

Rentree Venema

Dat vertrouwen heeft ook Nick Venema. De spits uit Austerlitz keerde deze zomer terug in de Galgenwaard na verhuurperiodes aan Almere en NAC. "We hadden de drie punten moeten pakken, maar de eindpass was niet goed. Dat is afstemming. Dat komt vanzelf. We zijn een paar weken bezig, je ziet dat het steeds beter wordt."
In een elftal met veel spelers die uit de jeugd komen is Venema dit seizoen de man met ervaring. Hij moet opstaan als de leider. "Ik heb wel wat meer meegemaakt. Ik moet de jongens proberen te helpen. Het is een mooie uitdaging om daar stappen in te zetten."
Leider of niet, Venema moest zich tegen MVV na 70 minuten laten vervangen. "Ik heb drie weken gmist door corona. Ik ben nu twee weken terug. Het valt me mee dat ik het zo lang heb volgehouden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.