Medaillewinnaar Sharon van Rouwendaal geniet na: 'Koning ontmoeten blijft speciaal'

PROVINCIE UTRECHT - Marathonzwemster Sharon van Rouwendaal mag vandaag samen met de andere Olympische medaillewinnaars op koninklijk bezoek in Den Haag. Precies een week geleden pakte de Soestse zilver op de 10 kilometer. "Ik heb het vijf jaar geleden natuurlijk al eens meegemaakt, maar het blijft speciaal. Van zo'n dag moet je echt genieten."
Van Rouwendaal was titelfavoriet op het onderdeel: tijdens de Spelen in Rio vijf jaar geleden pakte ze het goud. "Daardoor voelde ik veel druk, maar daar kan ik juist wel goed mee omgaan. Die druk heb ik ook nodig om te presteren. Ik moest alleen wel een goed raceplan bedenken. In Rio had ik de laatste 4 kilometer op kop gezwommen. Nu kon dat niet, het water was eigenlijk te warm. Daarom heb ik mijn tactiek veranderd en uiteindelijk heeft dat goed uitgepakt."
Het leverde haar dus een zilveren plak op, wat de zwemster vervolgens weer toegang verschaft tot een bezoekje aan paleis Noordeinde. Maar waar Van Rouwendaal nog het meest zin in heeft? "Ik ga donderdag naar mijn zus in Brazilië. Die heb ik twee jaar niet gezien en in de tussentijd heeft ze een baby gekregen. Ik kijk er heel erg naar uit om haar weer te zien."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.