Instellingen

Chef de mission Esther Vergeer reist naar Tokio voor Paralympics

© Bart Maat, ANP
WOERDEN - Esther Vergeer is als een van de eerste Nederlanders die naar Japan reist voor de Paralympische Spelen. De oud-tennisster uit Woerden is namelijk de Chef de mission van TeamNL.
Samen met de atletiekploeg vertrekt Vergeer vandaag naar Tokio, waar op 24 augustus de Paralympics van start gaan. "We hebben een heel fitte en sterke ploeg", zegt Vergeer in een persbericht van sportkoepel NOC*NSF. In totaal gaat het om 73 sporters, waaronder bijvoorbeeld rolstoeltennisster Diede de Groot.
Ik hoop dat onze ploeg daardoor ook vleugels krijgt
Esther Vergeer over de succesvolle Olympische Spelen van Nederland
"Natuurlijk is het lastig om in te schatten hoe we ervoor staan omdat er vanwege corona weinig competitie is geweest, maar de sfeer is fijn en we zijn heel goed voorbereid", aldus de Chef de mission.
De voorbije Olympische Spelen in Tokio waren de meest succesvolle ooit voor Nederland, met onder meer medailles voor atlete Femke Bol uit Amersfoort en zwemster Sharon van Rouwendaal uit Soest.
"Bij het zien van al die prachtige sportmomenten tijdens de Olympische Spelen kon ik niet wachten om zelf daar te zitten. Ik denk dat dat voor de sporters ook geldt. Ik hoop dat onze ploeg daardoor ook vleugels krijgt", zegt Vergeer over de paralympische sporters.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.