Instellingen

SCHC-vrouwen halen Britse international en vier talenten

© Orange Pictures
BILTHOVEN - De vrouwenploeg van SCHC heeft zich een maand voor de start van de competitie versterkt met de Britse Anna Toman. De 28-jarige verdediger won vorige week nog brons op de Olympische Spelen.
Het team van trainer Lucas Judge trok eerder ook al Renée van Laarhoven van Kampong aan. Toman en Van Laarhoven moeten de vertrokken Caia van Maasakker, Fabienne Roosen en Mariette Boot vervangen. Van Maasakker en Roosen stoppen, terwijl Boot een niveau lager gaat hockeyen.
SCHC heeft ook vier talenten aangetrokken voor het seizoen 2021-2022. Het gaat om jeugdinternational Isa Kroot, die overkomt uit de jeugd van het Zeister Schaerweijde, en eigen jeugdspeelsters Mette Winter, Mare Agterberg en Myrthe van Herwijnen. Dat meldt hockey.nl.
Het nieuwe hoofdklasseseizoen begint op zondag 12 september. Afgelopen seizoen verloren de vrouwen van Stichtsche in de halve finale van de play-offs van Amsterdam.

Van Weeren naar vrouwen Kampong

Ook de Utrechtse dames van Kampong hebben zich versterkt voor het komende seizoen. Laura van Weeren maakt de overstap van Groningen, dat uitkomt in de promotieklasse. Daarnaast maken jeugdspeelsters Noor van den Nieuwenhof, Eline Jansen, Babette Backers en Tess Zweers de overstap naar de A-selectie van trainster Fleur van de Kieft.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.