Instellingen

Voetbalcarrière Tijjani Noslin gaat als een komeet: in twee maanden van amateur naar Eredivisie

© Orange Pictures
UTRECHT - Tijjani Noslin heeft een opmerkelijke transfer gemaakt. Twee maanden na zijn overstap naar profclub TOP Oss maakt de voetballer een nieuwe promotie: hij tekent bij Eredivisie-club Fortuna Sittard.
Dat terwijl Noslin vorig seizoen nog bij DHSC speelde, een Utrechtse amateurclub die uitkomt in de Hoofdklasse, het vijfde niveau van Nederland.
Noslin kwam uiteindelijk tot niet één officiële wedstrijd in het eerste van TOP Oss. Toch heeft hij Fortuna Sittard overtuigd. "Hij heeft tijdens de voorbereiding bij TOP Oss een positieve indruk op ons achtergelaten", zegt Fortuna-manager Sjoerd Ars. "Het is natuurlijk een grote stap vanuit het amateurvoetbal, maar wij denken dat hij op termijn flinke stappen kan maken."
Bij DHSC werkte Noslin samen met onder meer Wesley Sneijder, Mounir El Hamdaoui en trainer Gert Kruys. De 22-jarige aanvaller maakte zo veel indruk bij de club, dat hij de 'Tovenaar van de Thorbeckelaan' werd genoemd.
Noslin is blij dat hij het nu op het hoogste niveau in Nederland mag laten zien. "Het is allemaal heel snel gegaan. Binnen twee maanden van de amateurs naar de Eredivisie is een jongensdroom."
Fortuna Sittard start aanstaande zaterdag met het nieuwe Eredivisie-seizoen. FC Twente is dan de tegenstander. Het is nog niet duidelijk of Noslin dan al meespeelt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.