RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hake kiest voor Paes als eerste doelman

1/5
UTRECHT - Maarten Paes is zondag de doelman van FC Utrecht, in de eerste competitiewedstrijd tegen Sparta. Paes krijgt van trainer René Hake de voorkeur boven Erik Oehlschlägel, die van januari tot het einde van het vorig seizoen eerste doelman was.

Paes begon het vorig seizoen als eerste doelman, maar raakte zijn plaats kwijt nadat hij in de bekerwedstrijd tegen Ajax een hersenschudding opliep. "Erik heeft het daarna goed gedaan en ze liggen dicht bij elkaar", verklaart Hake zijn keuze in Een Berg Sport. "Maar ik denk dat dit de beste keuze is voor het team."

Hake: 'Paes is de betere keuze voor het team'


Een andere keuze die de Utrecht-trainer maken is die voor de vervanger van de zwaar geblesseerde Tommy St. Jago. Hake lijkt opnieuw voor Mark van der Maarel te kiezen, terwijl FC Utrecht met Benamar en Mamengi twee talentvolle centrumverdedigers in de selectie heeft. "Ik heb ze in de voorbereiding aan het werk gezien, ik vind ze er nog niet klaar voor", zegt analist Gert Kruys.

Doelstelling
FC Utrecht kende een goede voorbereiding. Dat wekt verwachtingen voor het nieuwe seizoen. "Het is heel simpel", zegt René Hake. "We willen ons verbeteren ten opzichte van vorig seizoen." Hake heeft er vertrouwen in dat dat kan lukken, zelfs als Gyrano Kerk op heht laatste moment nog verkocht wordt. "We hebben een groep die dat kan opvangen."

Kerk zelf laat weinig los over een mogelijk vertrek. Drie weken geleden, na de oefenwedstrijd tegen Leverkusen, bekende hij al in gesprek te zijn met andere clubs. "Daar is weinig in veranderd." De aanvaller verwacht zondag tegen Sparta dan ook gewoon in het veld te staan. "Maar je weet het maar nooit in het voetbal."

Gyrano Kerk: 'Je weet het maar nooit in het voetbal'


Aanvoerder Willem Janssen verheugt zich op het weerzien met de supporters. "Dat wordt weer een beetje kriebels in de buik denk ik. We weten bijna niet meer wat we meemaken met 15- 16.000 mensen op de tribune."

Willem Janssen: kriebels in de buik door vol stadion


Zoals al eerder gezegd kende FC Utrecht een prima voorbereiding. Janssen vindt dat niet verbazend. "We komen uit een goeie tweede seizoenshelft, dus het traject is al een tijdje geleden ingezet en de selectie is intact gebleven. Dan haal je een hoog niveau doordat de speelwijze en de ideeën die de staf heeft er al goed in zit."
Tegen Sparta ontbreken de geblesseerden Tommy St. Jago en Sander van de Streek. De van een blessure herstelde Mimoun Mahi is op zijn vroegst over twee weken inzetbaar.
De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur en is live te volgen in het radioprogramma Namen & Rugnummers.
Glazen Bol
De spelers van FC Utrecht zijn min of meer gelijk verdeeld over de vraag wie er landskampioen wordt. Vier van de acht ondervraagden verwachten Ajax, drie zeggen PSV. Mimoun Mahi waagt zich niet aan een voorspelling.

De voorspellingen van de spelers van FC Utrecht


Go Ahead Eagles is de voornaamste degradatiekandidaat. Liefst zeven van de acht noemen de ploeg uit Deventer als rechtstreekse degradant. Cambuur krijgt vier stemmen, NEC drie en RKC Waalwijk twee.

Alle ondervraagde spelers verwachten dat FC Utrecht hoger eindigt dan vorig jaar. Mimoun Mahi durft zelfs opnieuw in te zetten op de derde plaats.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -