Jong FC Utrecht pakt punt tegen Almere City: 'Waren in het begin heer en meester'

© FC Utrecht
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft op het laatste moment een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Almere City. In de 89ste minuut tekende Mees Rijks voor de 1-1.
Jong FC Utrecht drong in de eerste helft wel aan, maar wist geen goede kansen te creëren. Almere City werd wel gevaarlijk. Via Ilias Alhaft kwam de ploeg na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust moest Christopher Mamengi bij Jong FC Utrecht het veld geblesseerd verlaten, hij werd vervangen door Gabriël Culhaci.
In de tweede helft was Almere City een paar keer dicht bij de 2-0. Maar doelman Fabian de Keijzer wist met enkele knappe reddingen een grotere achterstand te voorkomen. Het leek er lang op dat de Utrechters ook de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen zouden verliezen, totdat Rijks alsnog het net vond.

Eerste punt voor Kalezic met Jong FC Utrecht

Coach Darije Kalezic vond het terecht dat zijn ploeg nog een punt pakte. "Een einduitslag is altijd terecht", zei Kalezic in Namen en Rugnummers. "Wij begonnen goed en waren heer en meester. De eerste kans van Almere City ging erin dus dat was wel een tik voor onze jongens."
"Ze waren hongerig en gingen tot het einde op zoek naar de gelijkmaker. En die hebben ze dan ook uiteindelijk gevonden", aldus de trotse oefenmeester.
Vlak voor rust viel Christopher Mamengi, die ook tot de A-selectie van FC Utrecht behoort, geblesseerd uit. "Dat lijkt gelukkig mee te vallen", zegt Kalezic. "Vandaag wordt hij nog verder onderzocht, maar zoals het er nu naar uit ziet is het geen spannende blessure."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.