IJsselmeervogels rondt voorbereiding af met zege: 'We raken op elkaar ingespeeld'

© RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met ruime cijfers gewonnen. De Rooien waren op neutraal terrein in Kraggenburg met 4-1 te sterk voor hoofdklasser Genemuiden.
De tweededivisionist uit Bunschoten-Spakenburg schoot uit de startblokken. Christos Ibrahim en Danny van Meiracker zorgden binnen het kwartier voor de 2-0 voorsprong. Door een foutje in de eigen verdediging incasseerde IJsselmeervogels nog de 2-1 van Rens van Benthem.
Na rust ging IJsselmeervogels, dat door enkele lichte blessures nog wat spelers spaarde, door met kansen creëren. Dankzij Mike van de Laar en een tweede treffer van Van Meiracker werd het daardoor 4-1 op Sportpark De Brem.
Genemuiden - IJsselmeervogels (Oefenwedstrijd)

4' Christos Ibrahim (0-1)
14' Danny van den Meiracker (0-2)
30' Rens van Benthem (1-2)
57' Mike van de Laar (1-3)
85' Danny van den Meiracker (1-4)

Volgende week zaterdag begint IJsselmeervogels aan de tweede divisie met een uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Daarom is trainer Berry Smit blij met de zege in de laatste oefenwedstrijd. "We komen mooi op 1-0 en maken 2-0, dus dan ga je wat rustiger zitten", vertelt hij.

In gesprek met twee spelers

"We hebben maar één kans weggegeven en er zelf 22 gecreëerd. We hebben ook genoeg overtalsituaties gehad", aldus Smit over de vele kansen. "Dus over een aantal dingen zijn we zeer tevreden. De hoop is om het volgende week goed te krijgen."
De selectie van de Vogels is nog niet compleet. Smit laat weten dat de Rooien met een spits en een verdediger in gesprek zijn. "We zijn achter de schermen goed bezig en we hebben geduld getoond. Er kwamen wat blesusres in de voorbereiding en we moesten oppassen, omdat de 21ste er aankomt", geeft hij aan.
"We zijn al een tijd op zoek naar nog twee spelers, maar er zijn veel betaald voetballers die nog wachten. En 31 augustus komt ook al in de buurt. Dat betekent dat enkele goede spelers zich aanbieden, daarmee zijn we nu in gesprek", aldus de IJsselmeervogels-trainer.

Fitter worden

Nieuw bij IJsselmeervogels is Steven Sanchez Angulo, die een goede indruk maakte tegen Genemuiden. "Ik voel me super en fit. Zulke wedstrijden moet je gebruiken om nog fitter te worden", zegt de aanvaller. "Vandaag wilde hij er niet in, ook al kreeg ik drie mooie kansen die ik zou moeten benutten. Maar we hebben zoveel kansen gehad..."
"We raken op elkaar ingespeeld en dat is mooi", stelt de nieuwkomer van Katwijk vast. "Ik hoop veel goals te maken dit seizoen. Ik ben een speler die tussen de linies kan spelen en in de diepte uit de voeten kan. Ik hoop dat ik dat gevoel erin krijg bij de Vogels."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.