Instellingen

Holland wint tweekamp overtuigend van Friesland: 'Niet verwacht'

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In Zuid-Holland hebben de Hollanders de tweekamp tegen de Friese fierljeppers gewonnen. In de enige fierljepwedstrijd waarbij het draait om de teamprestatie won Holland met een verschil van 11,55 meter.
Met zo'n verschil winnen dat is super gaaf
Julia van Eijk
Namens Holland kwamen in Vlist onder anderen Utrechter Rian Baas, Jaco de Groot uit Kamerik, Erwin Timmerarends uit Bodegraven, de Benschopse Fabiënne Overbeek en Demi Groothedde uit Jaarsveld in actie.
Ook Julia van Eijk uit Haastrecht sprong voor Holland. "Het is een mooie dag geworden. Met zo'n verschil winnen dat is super gaaf. Dat hadden we ook echt niet verwacht", sprak ze tegen RTV Utrecht. "We sprongen op onze thuissschans, dus dan ben je wel extra geprikkeld om een goede score neer te zetten."

Revanche

Thomas van Midden uit het Zuid-Hollandse Vlist sprong namens Holland het verst: 20 meter en 78 centimeter. "Daar is helaas geen extra prijs aan verbonden, maar het is toch leuk dat je het verst springt. Het ging goed vandaag", aldus Van Midden, die twee jaar terug met Holland van Friezen nipt verloor. "We hebben laten zien dat we weer de beste zijn."
In deze tweekamp sprongen mannen, vrouwen, junioren, jongens en meisjes. De verste sprongen werden opgeteld waarna uiteindelijk Holland als winnaar uit de bus kwam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.