FC Utrecht geniet van ruime zege: 'Eerste helft was fantastisch'

© Orange Pictures
UTRECHT - Bij FC Utrecht waren er na de winst op Sparta Rotterdam blije gezichten, ook bij trainer René Hake. De oefenmeester genoot van het spel in de eerste helft, maar ook van de manier hoe zijn spelers in de tweede helft zich uit een moeilijke fase knokte.
Ik heb er zin in om dit verder uit te bouwen
Mark van der Maarel
Vooral in de eerste helft maakte FC Utrecht indruk. "Er kwam toen heel veel uit wat we hadden afgesproken. We lieten Sparta niet in hun spel komen. Wel vergaten we onszelf meer te belonen", sprak verdediger Mark van der Maarel na afloop van de 4-0 winst op Sparta.
"Het was genieten, veel kansen. Maar het bleef maar 1-0", zei trainer Hake na afloop. "Een deel van ons spel is de erfenis van vorig jaar. Daar kunnen we succesvol op voortboorduren."
En die 1-0 kwam vanuit een prachtige vrije trap van Adam Maher. Hij krulde hem in de kruising. "Ik stond achter de bal en zag dat de keeper de muur al had neergezet. Ik legde de bal naar achter, de muur ging meer naar binnen waardoor ik meer ruimte kreeg", aldus Maher die zijn contract nog niet heeft verlengd. "Ik denk wel dat dit goed komt."
Maher scoorde niet alleen de 1-0 maar zijn goede spel viel ook op. Verslaggever René van den Berg noemde hem de baas van het veld. "Dankuwel", reageerde Maher. "Het is lastig om dat over jezelf te zeggen. Je wilt altijd belangrijk zijn voor het team, beslissend zijn."

Even in de problemen

Van minuut 45 tot en met 60 had FC Utrecht na wissels van Sparta het even moeilijk. "Wij waren slap en die spits die erin kwam zorgde voor veel meer diepte. Wij waren aan de bal gemakzuchtig, misschien omdat het in de eerste helft zo makkelijk ging", analyseerde Van der Maarel die koppend voor de 2-0 zorgde. "Dat doelpunt hielp ons wel over een punt heen."
"We hadden het niet meer onder controle", zag Hake. "We gaven het midden teveel open waardoor we achteruit kwamen te lopen. Dat hebben de jongens vervolgens goed opgelost want daarna trok het weer onze kant op."
Naast die goal heeft hij ook heel hard gewerkt
René Hake over Douvikas

Keuze Douvikas/Dalmau

Naar aanleiding van de voorbereiding van FC Utrecht leek het erop dat aanwinst Douvikas in de basis zou starten. Niets bleek minder waar want Dalmau begon in de spits. "We kozen voor Adrián omdat hij ook een goede voorbereiding draaide en ook omdat Tasos nieuw is. Hij moet nog wennen aan ons spel, Adrian is al gewend", zei Hake erover.
"Er is niets gebeurt. Dalmau heeft meer ervaring, ik ben ook niet boos. Iedereen is hier heel aardig voor mij", sprak Douvikas die uiteindelijk alsnog zijn debuut maakte als invaller. "De sfeer in het stadion was fantastisch."
Hake zag Dalmau niet scoren tegen Sparta. "Hij heeft verder wel goed gespeeld." Douvikas kwam in het veld voor de Spanjaard en de Griek scoorde wel. "Dat is bevrijdend voor hem. Naast die goal heeft hij ook heel hard gewerkt."
Deze zege zorgt bij routinier Van der Maarel in ieder geval voor vertrouwen. "De uitslag is goed en het spel was de eerste helft heel goed. Ik heb er zin in om dit verder uit te bouwen, het gaat nu pas beginnen", besluit Van der Maarel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.