Mike van der Hoorn mogelijk terug naar FC Utrecht

© FCU Photo
UTRECHT - Mike van der Hoorn keert mogelijk terug bij FC Utrecht. Diverse media melden dat de club uit de Domstad de centrumverdediger wil binnenhalen als vervanger van de langdurig geblesseerde Tommie St. Jago.
Door die blessure heeft FC Utrecht momenteel weinig eredivisiewaardige centrale verdedigers. Zondag tegen Sparta stond Mark van der Maarel met Willem Janssen in het hart van de defensie, maar achter Janssen en Van der Maarel is de spoeling, mede door het vertrek van Emil Bergström naar Willem II, dun.
RTV Utrecht-analist Gert Kruys zei afgelopen vrijdag in Een Berg Sport dat hij vindt dat de talenten die FC Utrecht in de selectie heeft voor die positie nog niet klaar zijn voor de eredivisie. Trainer René Hake beaamde dat min of meer. "Zij kunnen niet 34 duels op dit niveau spelen, maar je moet ze wel een kans durven geven", zei Hake.
Met de mogelijke komst van Van der Hoorn zouden de problemen opgelost zijn. De 28-jarige Almeerder doorliep de opleiding van FC Utrecht en debuteerde in 2011 in de hoofdmacht. Hij speelde in totaal 50 duels voor FC Utrecht, waarin hij zes keer scoorde. In zijn Utrechtse periode maakte hij ook zijn debuut in Jong Oranje.
In 2013 stapte hij over naar Ajax, dat hem in 2016 de overstap naar Swansea City liet maken. Na vier seizoenen in de Engelse competitie belandde Van der Hoorn in 2020 bij het Duitse Arminia Bielefeld.
FC Utrecht gaat zoals gebruikelijk niet in op de vraag om een reactie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.