Mike van der Hoorn na acht jaar terug bij FC Utrecht

Van der Hoorn anno 2012 in het shirt van FC Utrecht.
Van der Hoorn anno 2012 in het shirt van FC Utrecht. © Orange Pictures
UTRECHT - Mike van der Hoorn is weer speler van FC Utrecht. De 28-jarige verdediger wordt door de eredivisionist uit de Domstad overgenomen van Arminia Bielefeld uit Duitsland. Van der Hoorn is de vervanger van de geblesseerd geraakte Tommy St. Jago.
FC Utrecht en Van der Hoorn zijn geen onbekenden voor elkaar. De centrale verdediger doorliep een deel van de jeugdopleiding en debuteerde in 2011 in de hoofdmacht in de Galgenwaard. In het seizoen 2012-2013 was hij een vaste waarde; hij speelde dat eredivisieseizoen 31 duels en scoorde vier keer.

Ajax, Swansea en Bielefeld

Zijn ontwikkeling was opgevallen bij Ajax, dat in 2013 een miljoenenbedrag betaalde aan FC Utrecht om de verdediger uit Almere over te nemen. In Amsterdam speelde Van der Hoorn drie seizoenen onder meer in de Champions League en de Europa League.
In de zomer van 2016 koos Van der Hoorn voor een transfer naar Swansea City, waar hij in zijn tweede seizoen degradeerde uit de Premier League. Na vier jaar in Wales liep zijn contract af, waarna hij vorig jaar bij Arminia Bielefeld belandde. Van der Hoorn speelde afgelopen seizoen 22 Bundesliga-duels en wist zich te handhaven met Arminia.
De afgelopen weken kwam de centrale verdediger nog twee keer in actie voor Bielefeld, waar hij nog tot medio 2023 vast ligt. In de bekerwedstrijd tegen SpVgg Bayreuth (6-3 zege) viel Van der Hoorn acht minuten in en in het competitieduel tegen Freiburg (0-0 gelijkspel) kreeg hij dertien minuten speeltijd.

FC Utrecht zoekt ervaring

Nu is FC Utrecht, ruim acht jaar na zijn vertrek naar Ajax, weer bij Van der Hoorn uitgekomen. Utrecht zit dun in de verdedigers na de zware knieblessure van Tommy St. Jago. Zijn positie werd in de eerste wedstrijd van de competitie ingevuld door Mark van der Maarel, die scoorde in het met 4-0 gewonnen duel.
Trainer René Hake heeft naast Willem Janssen en Van der Maarel, het huidige centrale duo, nog enkele talenten met Benaissa Benamar, Christopher Mamengi, Ruben Kluivert en Reda Akmum. "Zij kunnen niet 34 duels maximaal presteren op dit niveau, maar je moet ze wel een kans durven geven", zei hij in het programma Een Berg Sport.
Met de komst van Van der Hoorn is de gewenste aanvulling in de defensie gevonden door technisch directeur Jordy Zuidam. "We zijn er ontzettend blij mee dat we in de persoon van Mike van der Hoorn een echte winnaar en clubman aan onze selectie hebben toegevoegd", zegt hij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.