Derde divisie A: De rust lijkt teruggekeerd bij DOVO, Sportlust ontvangt titelkandidaat SteDoCo

© Orange Pictures
VEENENDAAL/WOERDEN - Na een seizoen waarin het erg onrustig was bij DOVO, lijken de Veenendalers onder de nieuwe trainer Florian Wolf in rustig vaarwater te zijn gekomen. DOVO mag zaterdag in de uitwedstrijd tegen VVOG laten zien dat de goede voorbereiding geen toeval was. In diezelfde derde divisie speelt het Woerdense Sportlust'46 al de tweede wedstrijd van het seizoen, thuis tegen het SteDoCo van trainer Frans Adelaar.
De selectie van DOVO heeft een ware metamorfose ondergaan. Veertien spelers keerden de rode zijde van het Panhuis de rug toe, de DOVO-fans gaan dit seizoen kennis maken met vijftien nieuwelingen.
Anil Mercan is een van de vijftien nieuwe gezichten bij DOVO
Anil Mercan is een van de vijftien nieuwe gezichten bij DOVO © DOVO
Eén van die nieuwelingen, verdediger Mark Westerlaken, zal nog een tijdje op zijn debuut in het rode shirt moeten wachten. Hij raakte in de voorbereiding zwaar geblesseerd en komt mogelijk dit seizoen niet in actie. Een andere nieuweling, de van Emmen overgekomen Rivillino Neslo, ontbreekt eveneens in Harderwijk, net als tweede doelman Felino Helderton.
In de selectie van VVOG treft DOVO een oude bekende. Aanvaller Pernelly Biya stond twee jaar geleden een seizoen onder contract bij de Veenendalers. Een andere VVOG-aanvaller, Jeremy de Graaf, heeft een verleden bij GVVV en Spakenburg. Middenvelder Jeffrey Snijders komt uit Amersfoort. Hij speelde in de jeugd van IJsselmeervogels en voor AFC Quick 1890. Rafik el Hamdi speelde één seizoen voor Eemdijk.

Sportlust'46

Sportlust'46 begon vorige week al aan de competitie, met een 0-0 gelijkspel bij GOES. Floris Mulder, die in Zeeland rood kreeg, is er tegen SteDoCo niet bij vanwege een schorsing.
SteDoCo-trainer Frans Adelaar heeft een groot verleden als voetballer en als trainer in het Utrechtse. De 60-jarige IJsselsteiner was speler en trainer bij FC Utrecht, speler van Holland en DOVO en trainer bij GVVV en IJsselmeervogels.
Bij de ploeg uit Hoornaar, die toen de competitie vorig seizoen in oktober werd afgebroken bovenaan stond, treft Sportlust een aantal oude bekenden. Amersfoorter Olivier Pilon speelde eerder voor GVVV en Spakenburg en stapte afgelopen zomer over van DVS'33 naar SteDoCo. Verdediger Laurens van der Voort stond de afgelopen seizoenen onder contract bij GVVV en Mitchell de Zwart en Simon van Zeelst kwamen over van DOVO. Verdediger Yannick Cortie heeft een verleden bij FC Utrecht en IJsselmeervogels.

Live

Zowel VVOG - DOVO als Sportlust'46 - SteDoCo zijn zaterdagmiddag live te volgen in Namen & Rugnummers live bij Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.