Tweede divisie: 'Spelers zitten op 80, 90 procent van hun gebruikelijke fitheid'

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Als zaterdag de bal weer gaat rollen in de tweede divisie, is het volstrekt onduidelijk hoe de verhoudingen liggen. Na anderhalf jaar waarin bijna niet is gespeeld is alleen zeker dat de meeste coaches vinden dat hun spelers minder fit zijn dan bij de start van de voorgaande seizoenen. "Ze zitten op tachtig, negentig procent", schat GVVV-trainer Jochem Twisker.
GVVV begint de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Spakenburg ontvangt Jong Volendam, en IJsselmeervogels gaat op bezoek bij Excelsior Maassluis.

Spakenburg

Bij Spakenburg is de grote vraag of de uitblinkende invaller van de laatste oefenwedstrijd tegen HHC Hardenberg, Vince Gino Dekker, nu een basisplaats heeft. Nieuwkomer Joël Amakodo is er in elk geval niet bij. Hij is nog geblesseerd. Trainer Eric Meijers was er vorige week ook nog niet uit wie de eerste keeper gaat worden: de eerste keeper van de voorbije jaren Leon ter Wielen of zijn Amersfoortse uitdager Menno Heus.
Blijft Leon ter Wielen eerste keeper?
Blijft Leon ter Wielen eerste keeper? © Goalphoto.nl
Het is de derde keer dat Jong Volendam op bezoek komt bij Spakenburg. De eerste ontmoeting leverde een 2-0 zege op voor de Blauwen. De tweede eindigde in een 1-1 gelijkspel.
Spakenburg-speler Roy Tol speelde vorig seizoen nog voor Jong Volendam.

IJsselmeervogels

IJsselmeervogels moet het in de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis stellen Dylan de Braal, Khalid Tadmine, Ilias Boudouni en Adil Haian. Zij zijn geblesseerd. Of de kersverse aanwinst Kai Heerings mee kan doen hangt af van de vrijgave door de Cypriotische voetbalbond.
"Ik ben erg blij met Heerings", zegt trainer Berry Smit. Ook hij stelt vast dat zijn spelers minder fit aan het seizoen beginnen dan andere jaren. "Dat is ook de reden dat we Heerings erbij wilden. Je hebt dit seizoen een brede selectie nodig. Na zo lang niets doen kan je de spelers niet zo maar even 34 wedstrijden laten spelen."
Bij de tegenstander van zaterdag is voormalig IJsselmeervogels-speler en -trainer Dogan Corneille de trainer. Corneille zag negen spelers vertrekken en telt tien nieuwelingen in de selectie, van wie er vier uit de eigen opleiding komen.

GVVV

Justin Spies en Kai Huisman ontbreken op het wedstrijdformulier bij GVVV, voor de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Spies is geblesseerd en de van buurman DOVO overgekomen Huisman hoopt na een blessure zijn eerste minuten in het tweede te kunnen maken.
GVVV-er Justin Spies is geblesseerd
GVVV-er Justin Spies is geblesseerd © Orange Pictures
Ondanks de soms wat teleurstellende resultaten in de voorbereiding is Twisker wel positief. "Ik denk dat we voetballend beter zijn dan voorgaande jaren. We waren in elke oefenwedstrijd beter dan de tegenstander, behalve tegen Sportlust'46. We krijgen alleen wat te makkelijk doelpunten tegen. Dus gaan we tegen Rijnsburgse Boys wat meer controle inbouwen."
Bij Rijnsburgse Boys komt GVVV de van IJsselmeervogels overgekomen Robbert Olijfveld en Sanny Monteiro tegen. Ook ex-Montfoorter Massies Artien speelt voor de 'Uien'. Voormalig Spakenburger Jordy Strooker is nog geblesseerd.

Live

GVVV - Rijnsburgse Boys, Spakenburg - Jong Volendam en Excelsior Maassluis - IJsselmeervogels zijn zaterdagmiddag alledrie live te volgen in Namen & Rugnummers live, het sportprogramma van Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.