Derde divisie B: Hoogland wil eindelijk eens een seizoen afmaken, Hercules kan hoge ogen gooien

© Geert Lommers
HOOGLAND/UTRECHT - Hoogland begint zondag voor de derde keer aan een seizoen in de derde divisie, en hoopt dit jaar eindelijk eens een competitie af te maken. De twee voorgaande seizoenen haalde de competitie door de coronapandemie het einde niet. Zondag speelt Hoogland thuis tegen Gemert. Hercules ontvangt Unitas uit Gorinchem.

Hoogland

Twee seizoenen gespeeld, twee keer niet het einde gehaald. Het derde divisie-avontuur van Hoogland is tot dusver weinig gelukkig. Het enige geluk is dat Hoogland nog steeds op derde divisie-niveau speelt. De promovendus van 2019 heeft de laatste twee seizoenen nooit tegen degradatie hoeven vechten.
Jordan Kemp herstelt van een beenbreuk
Jordan Kemp herstelt van een beenbreuk © Geert Lommers
De bedoeling is om dat dit jaar ook niet te laten gebeuren. Hoogland denkt de selectie voldoende versterkt te hebben om uit de gevarenzone te blijven. Toch mag het vertrek van de aanvallers Frank Heus en Henk Baum gerust een aderlating genoemd worden.
Zondag, in de thuiswedstrijd tegen Gemert, kan trainer Roy Versluis niet beschikken over Jordan Kemp. De verdediger is herstellende van een operatie na een beenbreuk. Ook Tim Iddekinge en Tiemen Leunissen zijn geblesseerd.

Hercules

De volgers die de voorbereiding van het Hercules hebben gezien namen al voorzichtig het woord 'promotiekandidaat' in de mond. Trainer René van der Kooij wil daar nog niets van weten, maar kan niet ontkennen dat zijn ploeg een prima oefencampagne achter de rug heeft.
Zondag tegen Unitas ontbreekt de van Jong FC Utrecht overgenomen Tim Pieters op het appèl. Ook nieuwkomer Mike de Beer (van CSV Apeldoorn) en de uit de eigen jeugd doorgeschoven Valentijn Beck zijn niet inzetbaar tegen Unitas. Lars Vermeulen is een twijfelgeval.

Live

Hoogland - Gemert en Hercules - Unitas beginnen zondag om 14.00 uur en zijn live te volgen in Namen & Rugnummers live bij Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.