Instellingen

Mike van der Hoorn is terug bij FC Utrecht: 'Het uiteindelijke doel is wel vierde worden'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De laatste acht jaar speelde hij voor Ajax, hij speelde in de Engelse Premier League voor Swansea City en in de Bundesliga voor Arminia Bielefeld. En nu, acht jaar nadat hij van FC Utrecht naar Ajax vertrok, keert Mike van der Hoorn terug naar huis. "Zo voelt het wel ja. Ik woon hier ook maar twintig minuten vandaan."
Van der Hoorn (28) vertelt dat FC Utrecht hem al eens eerder heeft gepolst. "Maar toen was mijn situatie anders. De trainer in Duitsland heeft aangegeven dat ik niet zou starten aan het begin van het seizoen. En ik wilde spelen. Toen kwam FC Utrecht, met een goed verhaal en met ambities en dacht ik: waarom niet?"
Mike van der Hoorn: 'Het uiteindelijke doel is wel vierde worden'
"De club gaat omhoog en ze zagen mij als een belangrijke pion om dat waar te maken. Ze zijn vaak zesde geweest en ze willen nu doorpakken. Het uiteindelijke doel is wel vierde worden."

Hake over Van der Hoorn

De komst van een centrale verdediger was voor FC Utrecht nodig nadat Tommy St. Jago zwaar geblesseerd raakte. Van de alternatieven die de club had raakte deze week ook Christopher Mamengi nog eens zwaar geblesseerd. Daarnaast zijn de jonge talenten Ruben Kluivert en Reda Akmum ook (nog) niet helemaal fit.
"We hadden meerdere opties, maar Mike kent de club en de Nederlandse competitie", verklaart trainer René Hake de keuze voor Van der Hoorn. "Daarnaast brengt hij veel ervaring mee van Ajax, uit de Premier League en de Bundesliga."
Van der Hoorn is speelgerechtigd en zou dus tegen FC Groningen kunnen starten. Hake laat nog in het midden of dat ook daadwerkelijk gebeurt, maar de verdediger zelf is klip en klaar: "Ik ben fit maar de trainer heeft daar keuzes in gemaakt. Dat is zijn keuze, voor dit weekend tenminste. Maar daarna sta ik er wel in hoor."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.