Instellingen

FC Utrecht maakt zich op voor uitwedstrijd tegen FC Groningen: 'Lastige ploeg om tegen te spelen'

© Orange Pictures
UTRECHT - Na de overtuigende thuiszege op Sparta wacht voor FC Utrecht zaterdagavond de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen FC Groningen. De Groningers pakten, net als FC Utrecht, drie punten, door een 2-1 zege bij Cambuur Leeuwarden.
"Ze hadden een lastige uitwedstrijd, en ze zijn er goed doorheen gekomen", zegt FC Utrecht-verdediger en voormalig Groninger Django Warmerdam. "Het staat heel goed georganiseerd. Het is een lastige ploeg om tegen te spelen. Ze hebben gevaarlijke wingbacks en De Leeuw is terug, dat is altijd lastig in de box."
René Hake over FC Groningen: 'Er is niet zoveel veranderd'
Vorig seizoen kreeg FC Groningen weinig doelpunten tegen en gold het als een stugge ploeg, die ook thuis niet al te avontuurlijk speelde. "Er is niet zoveel veranderd", is de inschatting van Utrecht-trainer René Hake. "Er zijn wel andere namen die nu spelen, maar dat is meestal zo in een nieuw seizoen. Maar het strijdplan zal vergelijkbaar zijn met hoe ze vorig jaar hebben gespeeld. Het zijn anders spelers en die vullen het op hun eigen manier in."
FC Utrecht zal in de Euroborg willen voortborduren op het goede spel van vorige week. Maar het wordt hoe dan ook een andere wedstrijd, weet Hake. "Uiteindelijk is Groningen een andere ploeg waartegen je speelt als Sparta. Dus het zal anders moeten, met de accenten die wij nodig achten."
Django Warmerdam: 'Mijn rendement moet omhoog'
Voor Django Warmerdam is de wedstrijd in Groningen een weerzien met de club waar hij van 2017 tot 2020 speelde. "Het is altijd wel leuk om terug te keren waar je gespeeld hebt." De linksachter, bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Utrecht, hoopt dat de fans dit seizoen de Warmerdam zullen zien die hij in zijn Groningse jaren was. "Mijn rendement moet omhoog, ik moet meer betrokken zijn bij het aanvalsspel."

Historie

FC Utrecht (en voorganger DOS) speelde sinds de invoering van het betaalde voetbal 54 uitduels tegen FC Groningen (en voorganger GVAV). Daarvan werden er 25 verloren en twaalf gewonnen. Het doelsaldo is 89-57 in Gronings voordeel.
Vorig seizoen eindigde FC Groningen - FC Utrecht in 0-0, het jaar ervoor won FC Utrecht in de Euroborg met 1-0 dankzij een treffer van Bart Ramselaar.
In Een Berg Sport praten analist Gert Kruys en oud FC Utrechtspeler Erik van der Meer over het FC Utrecht van nu
In januari 2016 boekte FC Utrecht de grootste uitzege ooit in Groningen. Het werd toen 1-4, voor FC Utrecht scoorden Bart Ramselaar, Timo Letschert, Chris Kum en Andreas Ludwig. Laatstgenoemde kreeg ook nog eens rood.
De meeste doelpunten vielen op 27 maart 1966, bij wat toen nog GVAV - DOS heette. DOS kwam op 0-1 door Ed van Stijn, maar bij rust was het 5-1 voor GVAV. Amersfoorter Henk Wery gaf de stand in de tweede helft met twee goals een iets dragelijker aanzien: 5-3.

Live

FC Groningen - FC Utrecht begint zaterdag om 21.00 uur en is live te volgen in een extra Namen & Rugnummers live op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.