Instellingen

Derde divisie: DOVO sleept gelijkspel uit het vuur, Sportlust'46 boekt eerste zege

Sportlust'46 - SteDoCo
Sportlust'46 - SteDoCo © RTV Utrecht
VEENENDAAL/WOERDEN - DOVO is het seizoen in de derde divisie A begonnen met een vermakelijk gelijkspel. Op bezoek bij VVOG werd het 3-3, nadat de Veenendalers in de eerste helft tegen een 3-0 achterstand aankeken. Sportlust'46 wist wel te winnen. De ploeg uit Woerden won met 2-1 van SteDoCo.

Loon naar werken voor DOVO

DOVO speelde een uiterst zwakke eerste helft op Sportpark Strokel. Het begon allemaal met een vrije trap die Rafik El Hamdi na tien minuten zo in het doel kon schieten. Door treffers van Jeremy de Graaf (oud-GVVV) en Pernelly Biya (oud-DOVO) keek de ploeg van de nieuwe trainer Florian Wolf tegen een 3-0 achterstand aan in de 37ste minuut.
Kwetsbaar, dat was DOVO in Harderwijk. Toch wisten de Veenendalers ook kansen te creëeren, en dat resulteerde vlak voor rust in een aansluitingstreffer van Nick Hak. Hij kopte de 3-1 binnen en dat was ook de ruststand. In de tweede helft had DOVO het betere van het spel. Het regende kansen, maar pas in de zeventigste minuut was het raak.
Een vlijmscherpe counter belandde via Lion Kalentjev in het doel, waarmee hij voor de 3-2 zorgde en de spanning terugbracht in de wedstrijd. Diep in blessuretijd was het Pepijn van der Wissel die namens DOVO de welverdiende 3-3 op het scorebord zette. Even leek het ook nog 4-3 te worden voor VVOG, maar de treffer van Jeremy de Graaf werd nog afgekeurd.
VVOG - DOVO (derde divisie A)

11' Rafik El Hamdi (1-0)
27' Jeremy de Graaf (2-0)
37' Pernelly Biya (3-0)
41' Nick Hak (3-1)
71' Lion Kalentjev (3-2)
95' Pepijn van der Wissel (3-3)

Quincy Arends schiet Sportlust'46 naar drie punten

De seizoensstart van Sportlust'46 was vorige week al, toen met tien man met 0-0 werd gelijkgespeeld bij GOES. Het tweede duel tegen SteDoCo begon flitsend van de kant van de bezoekers. Een schot belandde al in de eerste minuut op de lat. Het was voor Sportlust een wake-upcall.
De ploeg van trainer Patrick Loenen kreeg de overhand en dat dwong Frans Adelaar, zijn collega van SteDoCo, tot een tactische wissel. Sportlust wist het spel na een klein half uur ook om te zetten in een voorsprong. Mark van der Weijden kopte uit een hoekschop de 1-0 tegen de touwen.
Een kwartier na rust was het Ibrahim Touré die voor de gelijkmaker tekende namens de bezoekers. Hij rondde een goede aanval van SteDoCo af voor de 1-1. Lang stond die score niet op het bord, want Quincy Arends twijfelde bij een afvallende bal geen moment en zette Sportlust'46 weer op voorsprong.
Sportlust'46 - SteDoCo (derde divisie A)

27' Mark van der Weijden (1-0)
59' Ibrahim Touré (1-1)
70' Quincy Arends (2-1)

Publiek op de tribune bij Sportlust'46
Publiek op de tribune bij Sportlust'46 © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.