Pepijn van der 'Gouden Wissel' na late gelijkmaker voor DOVO: 'Hij viel heerlijk binnen'

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - Pepijn van der Wissel was de grote man aan de kant van DOVO. In de eerste wedstrijd van de derde divisie A zorgde de invaller voor de 3-3 in de vijfde minuut van de blessuretijd. Op miraculeuze wijze viel zijn inzet binnen vanaf de achterlijn. "Ik weet niet hoe hij erin ging", reageert hij.
"Ik wilde hem voorgeven en hij viel heerlijk binnen. Eigenlijk moet ik doen alsof het de bedoeling was", lacht Van der Wissel na afloop. Als invaller moest hij het verschil maken, want DOVO keek binnen 40 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan.
"Terwijl ik op de bank zat, voelde ik een vuurtje ontbranden want we wilden het omdraaien. Daar hebben we alles voor gegeven", vertelt de doelpuntenmaker. "Het is een heerlijk gevoel. Dan ga je wel even los. Ik raakte de bal wel heerlijk en dat voelde ik gelijk."

Zenuwachtig

Van der Wissel was blij dat hij een hoofdrol kon spelen. "Je wordt er ingezet om het om te draaien, dus je moet er wat van maken. Het voelde eerst niet heel lekker, omdat ik wat zenuwachtig was vanwege mijn eerste wedstrijd. Maar het is uiteindelijk wel goed gekomen."
In de tweede helft zijn we niet meer in de problemen gekomen, en dan is het wachten op de goals
Florian Wolf, trainer DOVO
Trainer Florian Wolf is meer blij met zijn gouden wissel. "Dit is hartstikke leuk voor hem. Hij was ook beslissend bij de 3-2, dus hij is bij twee belangrijke momenten betrokken in de laatste twintig minuten", kijkt Wolf terug op het optreden van Van der Wissel.

Dubbel gevoel

"Ik denk dat de eerste helft 7-4 had kunnen zijn", gaat Wolf verder. "Wij kregen ook een aantal kansen, maar zij konden ook nog een paar keer scoren. Ik ben blij dat het 3-1 was bij rust, ondanks dat we het anders in ons hoofd hadden."
"We gingen wat anders spelen in de tweede helft om hun gevaar eruit te halen. Dat hebben we met twee wissels goed gedaan. In de tweede helft zijn we niet meer in de problemen gekomen, en dan is het wachten op de goals. Al met al is het mooi dat we 3-3 maken, maar toch heb ik een dubbel gevoel", sluit de trainer af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.