Instellingen

Van den Meiracker vindt dat er gewonnen moest worden: 'Maar die omhaal vloog er mooi in'

Danny van den Meiracker
Danny van den Meiracker © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels-spits Danny van den Meiracker vond dat zijn ploeg, ondanks de comeback, had moeten winnen van Excelsior Maassluis. Maar de spits genoot wel, van zijn omhaal en van de getoonde werklust van zijn ploeg.
De 2-3 zat er ook nog in
Danny van den Meiracker
"Uiteindelijk heb je een punt gewonnen, maar als Vogels zijnde moet je hier drie punten pakken", reageerde Van den Meiracker na het 2-2 gelijkspel tegen Excelsior Maassluis.
Trainer Berry Smit vond zijn ploeg niet gevaarlijk genoeg. "We creëerden het eerste uur heel weinig. Alle voorzetten waren voor hun keeper. We moeten er alles aan doen om te starten op de manier hoe we het laatste uur hebben gespeeld."
Van den Meiracker zorgde zelf bij de 2-0 achterstand voor de aansluitingstreffer. En dat deed hij met een prachtige omhaal. "De bal viel goed en ik dacht ik probeer het maar weer eens zo. Hij vloog er weer mooi in. Het is niet de eerste keer maar je moet er ook geluk bij hebben."
Verslaggever Mark Kloostra vergeleek het doelpunt met een omhaal die Utrechter Marco van Basten ooit in het shirt van AC Milan maakte tegen Göteborg. "Het is lekker om zo'n goal te maken. Ik zag dat die bal half achter mij kwam en dan is het niet nadenken maar doen", aldus de spits.
We moeten dit punt koesteren
Berry Smit
De aanvaller zag even later de 2-2 gemaakt worden en hij dacht dat er nog meer in zat. "We zaten in de flow naar voren toe. Ik dacht we gaan nog even door voor de 3-2 en dan hebben we helemaal een leuk daggie. Het was in ieder geval goed om te zien dat we met zijn allen kunnen knokken. We hebben het de tweede helft goed gedaan."
Trainer Berry Smit genoot ook van de werklust van zijn elftal. "We hebben op karakter deze twee doelpunten gemaakt en het punt mogen we dan ook koesteren in de bus."
De oefenmeester reageerde ook op het afketsen van de transfer van Poepon. "Ik heb daar geen nieuws over. Ik ben vandaag met de wedstrijd bezig geweest", zegt de oefenmeester. Dat Poepon niet doorgaat, lijkt hij niet erg te vinden. "Er zijn meer hondjes die Vicky heten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.