Kai Heerings duikt op bij IJsselmeervogels: 'Ik had hier het beste gevoel bij'

Kai Heerings duelleert met Vincent van den Berg van Excelsior Maassluis
Kai Heerings duelleert met Vincent van den Berg van Excelsior Maassluis © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Heerings was tien jaar prof, bij onder meer FC Utrecht en Fortuna Sittard. Afgelopen zaterdag maakte hij zijn debuut, als invaller, voor IJsselmeervogels. Als amateur. "Ik vind niet dat het zo voelt bij IJsselmeervogels. Ik ben erg warm verwelkomd en heb het super naar mijn zin, na de eerste dag al. Ik ben blij dat ik na zo'n lange tijd weer op het veld mag staan."
Heerings' laatste club als prof was THOI Lakatamias op Cyprus "Dat was heel chaotisch, en ik ben blij om weer terug te zijn. Laat ik daar op houden", zegt Heerings met een lach. "Je gaat er met goeie bedoelingen heen, en uiteindelijk blijkt het allemaal minder te zijn en hebben we er vroegtijdig een eind aan gemaakt."

Thuissituatie gaf doorslag

Nadat Heerings de deur op Cyprus achter zich dichttrok duurde het lang om een nieuwe club te vinden. Het werd uiteindelijk IJsselmeervogels, dat niet de enige kandidaat was. "Ik had hier het beste gevoel bij. Ik heb ook gekeken naar mijn thuissituatie. En alles bij elkaar denk ik dat dit voor mij de beste keuze is."
De voormalig Utrecht-verdediger had ook prof kunnen blijven, maar dat was dan weer een buitenlands avontuur geworden. Gezien de al genoemde thuissituatie vond Heerings dat niet wenselijk. "De kinderen gaan naar school, mijn vrouw heeft een leuke baan, dus we hebben ervoor gekozen om gewoon in Nederland te blijven."
Heerings is inmiddels 31, en het was na zijn Cypriotische avontuur even geleden dat hij op het veld stond. "Ik heb mezelf fit proberen te houden. Ik heb ook geprobeerd om met wat clubs mee te trainen, maar in de coronatijd merk je dat dat wat lastiger is. Dus nu is het even aanpoten, maar ik weet van mezelf dat het altijd wel snel goed komt."

'Geen rood'

Afgelopen zaterdag in de met 2-2 gelijkgespeelde wedstrijd tegen Excelsior Maassluis kwam Heerings als invaller in het veld. Volgens velen had hij er kort voor tijd met rood afgemoeten, na een overtreding op een doorgebroken speler van de thuisclub.
"Ik raakte eerst de bal en daarna raak ik de man en dat mag volgens mij", zegt Heerings over de overtreding, die hem wel geel opleverde. "Ik hoorde dat het er niet zo uitzag, maar Jesse (Wielinga, red) kan het beamen, het was eerst de bal."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.