Instellingen

US Open staat voor de deur: maakt Van de Zandschulp kwartet compleet?

© Fotostudio RedGreenBlue
VEENENDAAL - Botic van de Zandschulp kan het beste seizoen uit zijn tennisloopbaan nog wat mooier maken. De Veenendaler kan zich namelijk plaatsen voor het hoofdtoernooi van de US Open in New York, maar daarvoor moet hij wel drie kwalificatierondes overleven.
In de eerste ronde van de kwalificaties in New York is Van de Zandschulp gekoppeld aan Tomas Barrios uit Chili, de nummer 172 van de wereldranglijst. Zelf is de tennisser uit Veenendaal 118e op die ranking. De favorietenrol ligt dus bij Van de Zandschulp in de wedstrijd die woensdagavond (Nederlandse tijd) gespeeld wordt.
Bij winst op Barrios wacht voor onze regiogenoot een partij tegen de Amerikaan Ben Shelton of diens landgenoot Michael Mmoh. Mocht Van de Zandschulp die partij ook winnen, dan wacht een derde kwalificatieronde voor een directe plek in het hoofdtoernooi.

Tweede ronde in Parijs en Londen

Weet Van de Zandschulp zich te plaatsen voor de US Open, dan heeft hij in 2021 aan de hoofdtoernooien van alle vier de Grand Slams meegedaan. Eerder dit jaar flikte de 25-jarige tennisser dat al in de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon. Ook daar moest hij de nodige kwalificatierondes overleven.
In Melbourne verloor Van de Zandschulp in de eerste ronde, maar op Roland Garros en Wimbledon wist hij knap de tweede ronde van het hoofdtoernooi te halen. Dat was in Parijs en Londen wel het eindstation voor onze regiogenoot.
Ondertussen blijft de Veenendaler maar stijgen op de wereldranglijst. Halverwege juli bezette hij nog de 132e plaats; inmiddels is Van de Zandschulp opgeklommen naar plek 118. Daarmee zit hij de beste Nederlander Tallon Griekspoor (110) op de hielen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.