RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse tweede divisionisten azen op eerste zege

1/4
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Twee gelijke spelen en een nederlaag. De oogst was mager voor de drie Utrechtse tweede divisionisten, op de openingsspeeldag van de competitie. Zaterdag krijgen IJsselmeervogels, GVVV en Spakenburg de kans op revanche.

IJsselmeervogels - Quick Boys
Het meest in het oog springende affiche is dat van IJsselmeervogels tegen Quick Boys. De twee grootmachten uit het amateurvoetbal wachten al jaren op een nieuwe titel op het het hoogste niveau en gelden dit seizoen beide niet als kanshebber. Toch is het een wedstrijd om naar uit kijken.

IJsselmeervogels speelde vorige week na een 2-0 achterstand met 2-2 gelijk bij Excelsior Maassluis. Quick Boys ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen Kozakken Boys.

 Berry Smit kan weer beschikken over Khalid Tadmine Berry Smit kan weer beschikken over Khalid Tadmine | Foto: Orange Pictures

Doordat de hoofdklassen per regio werden ingedeeld, troffen de Vogels en Quick Boys elkaar nog niet al te vaak op het hoogste amateurniveau: 30 keer pas. Negen keer won IJsselmeervogels, Quick Boys won tien keer. De laatste jaren speelden beide ploegen in de tweede en derde divisie en in de KNVB beker vijf keer tegen elkaar. Dat leverde voor zowel IJsselmeervogels als Quick Boys twee zeges op.

Vogels-trainer Berry Smit kan niet beschikken over de geblesseerde Darren Rosheuvel. De van Koninklijke HFC overgekomen Khalid Tadmine zit na zijn blessure voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

Scheveningen - Spakenburg
Spakenburg treft op Houtrust de ploeg die op de eerste speeldag voor de grootste verrassing zorgde. Scheveningen won in Hardenberg met 1-0 van HHC. Spakenburg voorkwam op eigen veld ternauwernood een nederlaag tegen Jong Volendam. Een 0-2 achterstand werd rechtgezet, het werd 2-2.

Opvallendste naam bij Scheveningen is die van Lex Immers. De oud-prof van onder meer ADO Den Haag en Feyenoord streek afgelopen zomer neer bij Scheveningen. Spakenburg-trainer Eric Meijers kan voor het eerst beschikken over JoŽl Amakodo. De van HHC Hardenberg overgekomen middenvelder is hersteld van een blessure.

Kozakken Boys won afgelopen weekend met 1-0 bij Quick Boys, terwijl GVVV op eigen veld kansloos was tegen Rijnsburgse Boys: 0-3. Hoewel het vroeg in het seizoen is, lijkt de taak voor GVVV vooral om weg te blijven uit de gevarenzone. Kozakken Boys zou zich, met Katwijk en AFC, in de titelrace moeten kunnen mengen.

GVVV-trainer Jochem Twisker kan de van een blessure herstelde Kai Huisman weer opnemen in de wedstrijdselectie. Justin Spies is nog geblesseerd.

Live
De wedstrijd van Spakenburg begint zaterdagmiddag 14.30 uur, IJsselmeervogels en GVVV trappen een half uur later af. Alle duels zijn live te volgen in Namen & Rugnummers live bij Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -