RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veel blessuregevallen bij Sportlust, pikant weerzien bij DOVO - Sparta Nijkerk

1/3
VEENENDAAL/WOERDEN - In de derde divisie zaterdag wil Sportlust'46 de koppostitie vasthouden. De Woerdenaren gaan zaterdagavond op bezoek bij VVSB. DOVO ontvangt om 14.30 uur titelkandidaat Sparta Nijkerk.

VVSB - Sportlust'46
Dat Sportlust'46 koploper is in de derde divisie A komt doordat de Woerdenaren al twee duels gespeeld hebben, terwijl de andere clubs er pas ťťn afwerkten. Zaterdagavond speelt Sportlust'46 in Noordwijkerhout tegen VVSB, dat het seizoen met een 0-0 gelijkspel tegen Staphorst.

 Daniel van Warven is geblesseerd Daniel van Warven is geblesseerd | Foto: Orange Pictures

Sportlust'46-trainer Patrick Loenen kan weer beschikken over Floris Mulder. Hij is terug van een schorsing. Zakaria Issarti, Daniel van Warven, Kesly den Haag, en Mitchell van der Veer zijn geblesseerd. Ook Rick Wils en Abdel Metalsi ontbreken. Zij zijn hersteld van een blessure, maar nog niet wedstrijdfit.

VVSB en Sportlust'46 speelden nooit eerder tegen elkaar. Bij de bollenclub spelen onder meet Bert Steltenpool (ex-Spakenburg) en Felitciano Zschusschen (ex-IJsselmeervogels).

DOVO - Sparta Nijkerk
DOVO voerde vorige week een kunststukje op, door uit tegen VVOG van 3-0 achter terug te komen tot 3-3. Grote man was invaller Pepijn van der Wissel. Zaterdag tegen titelfavoriet Sparta Nijkerk mist trainer Florian Wolf tweede doelman Felino Helderton. Rivillino Neslo is hersteld van corona en gaat minuten maken in de O23.

Het treffen met Sparta Nijkerk betekent voor DOVO een weerzien met Roy Bakkenes. De Amersfoorter vertrok anderhalf jaar geleden met ruzie bij DOVO, omdat financiŽle afspraken werden teruggedraaid.

 Eric Speelziek was van 2015 tot 2018 trainer van Hercules Eric Speelziek was van 2015 tot 2018 trainer van Hercules | Foto: Geert Lommers

Behalve Bakkenes telt Sparta nog een bak mensen met een verleden in onze provincie. Trainer Eric Speelziek was eerder werkzaam bij Hercules. Verder maken Spakenburgers Wouter Beukers en Justin van Groen deel uit van de selectie. Janoic Makizodila, Maurice de Ruiter, Donny van der Wal en Bryan Burgerhout hebben een verleden bij IJsselmeervogels. Mike Ahrens speelde voor Spakenburg en doelman Manuel Hoogewoning stond onder de lat bij Magreb'90. De aanvallers Gilbrano Plet en Jesse van Nieuwkerk speelden respectievelijk voor Hercules en GVVV.

DOVO en Sparta Nijkerk speelden 23 keer tegen elkaar in competitieverband. Beide ploegen wonnen tien keer. De laatste editie, bijna twee jaar geleden in Nijkerk, eindigde in een 4-1 zege voor Sparta.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -