Kluivert droomt van hoofdmacht FC Utrecht: 'Leer veel van Janssen'

© Orange Pictures
UTRECHT - Ruben Kluivert geniet veel vertrouwen bij FC Utrecht. De 20-jarige verdediger verwacht dat het gat van Jong FC Utrecht tot de hoofdmacht niet heel groot meer voor hem is.
Op de bank komen bij het eerste en ook daar minuten gaan maken
Ruben Kluivert
Hoofdtrainer René Hake heeft niet onder stoelen of banken gestoken fan te zijn van Kluivert. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen trainde de voormalig speler van AFC dan ook veelvuldig mee bij het eerste. "Dat was heel leerzaam", blikt Kluivert terug in het radioprogramma Namen en Rugnummers.
Het bleef niet alleen bij trainen voor de zoon van oud-voetballer Patrick Kluivert. Hij kwam ook in actie in oefenduels van de FC. "Maar vooral van de gesprekken met Willem Janssen heb ik veel geleerd. Die hebben mij het meest geholpen. Over tactiek en over hoe je het beste kan staan."

Trefzeker namens Jong FC Utrecht

Het doel van de 20-jarige Kluivert voor dit seizoen is duidelijk. "Ik wil veel minuten maken bij Jong. Daarna op de bank komen bij het eerste en ook daar minuten gaan maken", zegt de verdediger vol vertrouwen. Op de vraag hoe groot het gat is naar het eerste heeft Kluivert direct een antwoord. "Redelijk klein. Er is zeker meer dan hoop."
De verdediger heeft in ieder geval bewezen ook over scorend vermogen te beschikken. Bij de 3-0 winst op Telstar maakte hij de 2-0. "De bal viel gelukkig voor mij en toen rondde ik hem af", lachte Kluivert, die net terug is van een blessure en dus ook in de rust gewisseld werd. "Zoals je kan zien zit het wel een beetje in de genen."
In april 2018 maakte Kluivert de overstap van de amateurs van AFC naar FC Utrecht. In december 2019 tekende hij zijn eerste profcontract bij de Utrechters. Sinds vorige zomer maakt hij onder deel uit van Jong FC Utrecht. Zijn contract in Stadion Galgenwaard loopt nog door tot medio 2022. FC Utrecht heeft een optie om daar een jaar aan toe te voegen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.