Instellingen

Zowel Eemdijk als DHSC begint aan hoofdklasse met gelijkspel

Nigel van Zelst scoorde eenmaal voor Eemdijk.
Nigel van Zelst scoorde eenmaal voor Eemdijk. © Orange Pictures
UTRECHT/EEMDIJK - De voetballers van Eemdijk zijn het nieuwe seizoen van de hoofdklasse B met een gelijkspel thuis tegen Swift begonnen. Ook DHSC deed het met een puntendeling, uit bij Poortugaal.

Doelpuntrijk gelijkspel Eemdijk

Eemdijk pakte op eigen veld nog de 1-0 voorsprong. Na iets meer dan een kwartier wist Cem ter Burg vanuit de rebound het net te vinden. Maar nog in de eerste helft draaide Swift de score helemaal om. Daan Sutorius maakte er in de 19e minuut 1-1 van, vervolgens kopte Daan Siegerist in de 25e minuut de 1-2 binnen.
In de tweede helft was het nog niet gedaan met de doelpunten. Nigel van Zelst bracht met zijn hoofd Eemdijk weer naast Swift: 2-2. En zeven minuten voor tijd werd het voor De Diekers 3-2 door een treffer van Argjend Selimi. Via een strafschop bepaalde Sutorius in de 85e minuut met zijn tweede doelpunt van de dag de eindstand op 3-3.

DHSC herpakt zich in tweede helft

DHSC keek na de eerste helft tegen een 1-0 achterstand aan. Daarnaast moest routinier Mounir el Hamdaoui geblesseerd naar de kant. Na de thee was het vrij snel raak voor de Utrechters. Christian Gandu tekende voor de 1-1. Dat was na negentig minuten ook de eindstand.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.