Tweede divisie: Spakenburg en IJsselmeervogels onderuit, late gelijkmaker GVVV

© RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - Spakenburg heeft voor het eerst dit seizoen een nederlaag geleden in de tweede divisie. De Blauwen gingen op bezoek bij Scheveningen met 2-1 onderuit. Ook IJsselmeervogels verloor. Quick Boys won door een hele late treffer met 0-1. GVVV redde de eer van de regioclubs. De Veenendalers speelden met 1-1 gelijk bij Kozakken Boys.

Quick Boys steelt winst bij IJsselmeervogels

In de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen. Maar zowel IJsselmeervogels als Quick Boys lukte het niet om de score te openen.
In de tweede helft bleef vooral IJsselmeervogels aandringen. Grote kansen waren er voor Danny van den Meiracker, Eef van Riel en Danny van der Laar. Doelman van Paul van der Helm van Quick Boys, die nog in de jeugd van FC Utrecht speelde, redde een paar keer knap. Het lukte De Rooien, die goed speelden, maar niet om de kansen te verzilveren.
In de vierde minuut van de extra tijd kreeg IJsselmeervogels de deksel op de neus. Levi van Duijn schoof de bal in het doel van de Rooien: 0-1.
IJsselmeervogels - Quick Boys

90+4 Levi van Duijn (0-1)

Slotoffensief Spakenburg levert niets op

Scheveningen had de betere start, maar er was tot de twintigste minuut weinig spektakel. Het was Freek van Eijk die de thuisploeg geheel terecht op 1-0 voorsprong zette. De gelijkmaker van Spakenburg-spits Floris van der Linden, een minuut later, kwam dan ook volledig uit de lucht vallen.
Na dat doelpunt namen de Blauwen de controle over, maar via een vlijmscherpe counter pakte Scheveningen weer de voorsprong via Tyrone Owusu: 2-1. Spakenburg was na een driedubbele wissel veel sterker in de tweede helft. De grootste kans na rust was echter voor Scheveningen, dat via Van Eijk verzuimde de 3-1 te maken.
Daardoor bleef de hoop levend voor de Blauwen. Ook in de slotfase kreeg de thuisploeg de betere kansen dan Spakenburg. Een laat offensief van de ploeg van trainer Eric Meijers leidde nog tot een mogelijkheid van Vince Gino Dekker, maar zijn volley werd gekeerd. Daardoor bleef het bij 2-1 voor Scheveningen.
Scheveningen - Spakenburg (Tweede divisie)

20' Freek van Eijk (1-0)
21' Floris van der Linden (1-1)
35' Tyrone Owusu (2-1)

Jordi Bitter redt punt voor GVVV

Kozakken Boys had in de eerste helft het betere van het spel en ook de nodige kansen. Toch was een GVVV-been nodig om de 1-0 op het scorebord te zetten voor de thuisploeg. Na een actie van Lars Hutten ging de bal via Jonathan Richard achter keeper Johan Jansen. Dat gebeurde tien minuten voor rust en was ook de ruststand.
Na rust kwam GVVV wat meer opzetten en dat deed het onder meer door wat fysieker te spelen. Jordi Bitter kreeg vroeg in de tweede helft nog een kans, maar zijn poging miste het doel. Een tweede kans Bitter verkwanselde Bitter door, oog in oog met de keeper, te struikelen.
Kozakken Boys - GVVV
Kozakken Boys - GVVV © RTV Utrecht
GVVV verdiende de gelijkmaker, maar zag aanval op aanval stranden. Tot Bitter in de laatste minuut van de reguliere speeltijd weer in kansrijke positie kwam. Op snelheid werd hij weggestuurd, waarna hij in de korte hoek voor de 1-1 tekende.
In de zes minuten extra tijd kregen Kozakken Boys en GVVV allebei nog een kansje, maar de grootste mogelijkheid viel in de allerlaatste seconde. Uit een corner werd een inzet van de Veenendalers van de lijn gehaald. Het bleef daardoor bij 1-1 in Werkendam.
Kozakken Boys - GVVV (Tweede divisie)

35' Jonathan Richard, ed. (1-0)
90' Jordi Bitter (1-1)