Instellingen

Koppen omhoog bij IJsselmeervogels na nederlaag: 'Beste wedstrijd sinds een jaar'

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels-coach Berry Smit en Daniel van Son konden de gestolen overwinning tegen Quick Boys na afloop goed relativeren. De twee waren het er over eens dat het goede spel van De Rooien veel vertrouwen geeft richting de rest van het seizoen.
Zo goed was IJsselmeervogels onder mijn leiding nog niet
Coach Berry Smit
"In de eerste helft was het een beetje aftasten. Na 35 minuten zag je de wedstrijd langzaam kantelen, wij kregen de overhand en dat trokken we door in de tweede helft. Quick Boys kwam er niet meer aan te pas", aldus uitblinker Daniel van Son over het wedstrijdverloop.
Coach Smit was na afloop in Namen en Rugnummers lovend over het spel van zijn ploeg. "Dit is de beste wedstrijd die we sinds een jaar gespeeld hebben. We kregen in de tweede helft om de vijf minuten een prachtige kans. We belonen onszelf niet. Tuurlijk is iedereen teleurgesteld."
In de vierde minuut van de extra tijd kreeg IJsselmeervogels na een counter van Quick Boys de beslissende tegentreffer te verwerken waardoor het met 0-1 verloor. "Die man moet plat. Daar kan ik niet bij. Je moet dat mannetje tot stilstand brengen. Misschien een gele kaart en klaar. Daar moeten we volwassener in worden", is de conclusie van Smit.
Als je zo'n goede tweede helft speelt is het zuur dat je alsnog verliest
Daniel van Son
"Al met al was het een goede wedstrijd, maar we hebben niet gekregen wat we hebben verdiend. Dan krijg je die deksel ook nog eens op je neus dat is helemaal zuur. We moeten op dezelfde voet verder dan vallen die goals vanzelf wel een keer", besluit Van Son.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.