Instellingen

Meeuwsen verliest maar geniet ook bij King of the Court in Utrecht: 'Mooier dan de Spelen'

© Ankie Hogewind | Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - De halve finale van het King of the Court-toernooi in Utrecht lijkt voorlopig het eindstation voor beachvolleyballer Robert Meeuwsen. De Nieuwegeiner heeft samen met zijn partner Alexander Brouwer via de play-offs, die later vanavond worden gespeeld, nog een kleine kans op een finaleplaats.
Iedereen gaat helemaal uit zijn dak
Robert Meeuwsen
In de eerste van de drie rondes van de halve finale pakten Meeuwsen en Brouwer slechts twee punten. Hierdoor vielen ze gelijk af en gaan ze de play-offs in.
"We waren net niet scherp genoeg om de punten te maken", blikte Meeuwsen terug in Namen en Rugnummers. "Dit is zuur, heel zuur. Helemaal omdat je in zo'n mooi stadion staat. Het is heel leuk om hier te spelen. Veel familie en vrienden zijn ook hier."
Minder dan een maand geleden was Meeuwsen nog actief bij de Olympische Spelen in Japan. Maar het King of the Court in zijn Utrecht kan daar makkelijk tegen op. "Dit is een stuk mooier dan de Olympische Spelen. Iedereen gaat helemaal uit zijn dak. Het is zo leuk en heel uniek. Iedereen zit zo dicht op het veld. Dit is voor mij als een kind die naar de speeltuin mag", spreekt de Nieuwegeiner vol trots.

Geen regiogenoot bij vrouwen

Bij de vrouwen zou aanvankelijk ook Madelein Meppelink meedoen, maar de Rhenense heeft een beknelde zenuw in haar linkervoet en heeft zich afgemeld. Haar vaste partner Sanne Keizer maakt het toernooi daardoor af met Mexime van Driel.
Sinds 2018 is King of the Court geintroduceerd in de beachvolleybalwereld. Aan één kant van het veld, de winnaarskant, zijn de punten te verdienen. Aan de andere kant wordt er geserveerd door de 'uitdagers' en na elke rally moet een team het veld verlaten. Deze week vindt het evenement plaats op het Jaarbeursplein in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.