Jordi Bitter redt punt voor GVVV: 'We verdienden die gelijkmaker'

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - Jordi Bitter was goud waard voor GVVV in de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys. De spits maakte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de gelijkmaker, waardoor het 1-1 werd. "We verdienden de gelijkmaker en ik denk al met al een verdiende uitslag", reageert Bitter.
"In de eerste helft hadden we het moeilijk", geeft de spits aan. "Zij kregen niet heel veel kansen, alleen in de tweede helft creëerden we veel meer. We moesten sneller de diepte zoeken en dat deden we stukken beter. Zo'n eerste helft is dan frusterend voor de spitsen, want er komt dan geen bal voorin en dat is wel moeilijk."
Over de hele wedstrijd gekeken is een gelijkspel de juiste uitslag
Jochem Twisker, trainer GVVV
In de tweede helft kreeg Bitter meerdere kansen. Uiteindelijk was zijn derde mogelijkheid raak. "Ik kwam een keer uit een moeilijke hoek, en een keer mis ik een grote kans. Meer jongens hadden last van het veld. Dat was heel droog. Ik struikelde gewoon, dat was erg jammer", lacht hij.
"Aan het einde maakte ik het wel goed dan. Ik was sneller en schoot hem links in de korte hoek. Dat doe ik graag en die houden we erin", vertelt Bitter. Door zijn treffer is GVVV van de nul af in de tweede divisie. "Dit is altijd lekker. Je wil niet twee keer op rij verliezen."
Trainer Jochem Twisker kan leven met een 1-1 in Werkendam. "Over de hele wedstrijd gekeken is een gelijkspel de juiste uitslag. Dit is wel wat we nodig hadden na een voorbereiding zonder resultaat. We hebben heel gericht onze selectie samengesteld. We kiezen voor dynamiek, en dan is het goed als je vanuit een strakke organisatie, bijna 90 minuten lang, het Kozakken Boys lastig kan maken", vertelt Twisker.
"Zij gaven massaal druk. Dan moet je heel zuiver spelen of een linie overslaan. Maar we bouwden heel knullig op, waardoor zij gevaarlijk werden. We hebben hun bewust aan de bal gelaten en de ruimtes klein gemaakt. Alleen als je zelf de verkeerde keuzes maakt en slordig speelt, dan maak je het jezelf moeilijk", blikt de trainer terug op de eerste helft.
"In de tweede helft hebben we vastgehouden aan de organisatie en gingen we aanvallender wisselen of schuiven", geeft hij aan. Uiteindelijk sloeg zijn GVVV in de slotfase toe met de 1-1. "Jordi was al twee keer alleen op de keeper afgegaan en in de allerlaatste seconde nog een mogelijkheid."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.