Derde divisie: Hercules geeft zege uit handen tegen tien man, Hoogland speelt weer gelijk

DEM - Hoogland.
DEM - Hoogland. © Arnold Schenk/RTV Utrecht
UTRECHT - Hercules is de derde divisie begonnen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Westlandia. De Utrechters speelden de tweede helft met een man meer door een rode kaart, maar de gelijkmaker in de 64ste minuut konden ze niet voorkomen. Hoogland pakte een punt bij DEM: 0-0.
Hercules, dat vorige week niet speelde vanwege een onbespeelbaar veld door regen, had aan het begin de controle en drukte dat uit in de score. Tyron Fonville schoot raak van een meter of twaalf via binnenkant paal. Dit betekende de eerste goal van dit seizoen van de Utrechters.

Irritaties bij Hercules

Het restant van de eerste helft was meer in evenwicht en kende voetballend weinig hoogtepunten. Wel waren er veel irritaties en overtredingen. Op het eind ging Melvin Vissers over de schreef. Hij schoffelde Nathan Bijl van achteren onderuit en kreeg een rode kaart.
Echter kwam de thuisploeg in de tweede helft op gelijke hoogte. Steve van Kesteren scoorde uit een corner. Vervolgens bleef er frustratie en was Westlandia het dichtst bij een voorsprong, maar Hercules kon opgelucht ademhalen.
Westlandia - Hercules

13 Tyrone Fonville (0-1)
64 Steve van Kesteren (1-1)

45 Melvin Vissers (rode kaart)

Hoogland

De eerste helft tussen DEM en Hoogland kende weinig mogelijkheden voor beide teams. De grootste kans werd kort voor rust gecreëerd door DEM, dat het meeste balbezit had. Drie spelers hadden de kans om binnen te werken, maar lieten dat na.
In de tweede helft was DEM gevaarlijker, maar doelman Sebastiaan Bruins pareerde de mogelijkheden. Hoogland, dat een aantal sterkhouders miste, kreeg ook wat kansen. Op het eind speelden ze met een man meer door een tweede gele kaart voor Twan Verswijveren, maar profiteren in de score lukte niet op een regenachtig en winderig sportpark.
De ploeg van Roy Versluis speelde de eerste wedstrijd van het seizoen ook gelijk, 2-2 tegen Gemert.