Hake geniet van brede selectie: 'Luxe voor de trainer'

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht-trainer René Hake genoot tegen Feyenoord van de brede selectie van zijn ploeg. De Utrechters leken het tegen de Rotterdammers even moeilijk te hebben, maar na een aantal wissels werd de zege niet meer uit handen gegeven.
Dat is een luxe voor de trainer
René Hake
"Ik heb zeker genoten van de ploeg. Het is mooi om te zien dat we dit tegen Feyenoord kunnen brengen", aldus Hake in Namen en Rugnummers. FC Utrecht versloeg Feyenoord met 3-1.
Behoudens de eerste tien minuten heerste FC Utrecht in Stadion Galgenwaard. "Wij hebben het initiatief genomen, ballen onderschept en goede aanvallen gehad", zegt de oefenmeester.
Hake begon centraal achterin met Van der Hoorn in plaats van Van der Maarel. "Dat was een moeilijke keuze, ook omdat Mark het goed heeft gedaan. Het voordeel van Mark is dat hij ook aan de zijkant kan spelen. Het geeft alleen maar aan dat we kwantitatief een goede ploeg hebben."

Brede selectie

Dat was ook te zien in de tweede helft tegen Feyenoord. De Rotterdammers leken na de 3-1 van FC Utrecht terug te komen in de wedstrijd. Hake bracht vervolgens Mahi, Van Overeem en Van de Streek in en FC Utrecht kreeg weer de overhand. "Wij hebben niet één basiself. Dat is goed voor de concurrentie. Ze laten zien dat we op ze kunnen rekenen. Dat is een luxe voor de trainer."
Het gaat erom dat we dit een heel seizoen kunnen leveren
René Hake
FC Utrecht is na drie duels ongeslagen. 'De top drie aanvallen' is met het verslaan van Feyenoord ingezet. "Dat ga ik zeker niet roepen, dat is complete onzin na drie wedstrijden. Het gaat erom dat we dit een heel seizoen kunnen leveren. Als we dat iedere wedstrijd doen dan kunnen we hoger eindigen dan vorig seizoen", aldus Hake.

Kerk vertrekt

Hake moet het gaan doen zonder Gyrano Kerk. De aanvaller lijkt zijn loopbaan te vervolgen bij het Russische Lokomotiv Moskou. "Hij heeft een soort van afscheid genomen. We gaan ervanuit dat het rond komt. Mooie transfer voor hem en de club. Voor ons is het jammer want hij is een prima speler om erbij te hebben. We gunnen het hem natuurlijk wel."
De vervanger van Kerk tegen Feyenoord was Moussa Sylla. "Hij speelde een uitstekende wedstrijd, hij vult het goed in. Het lijkt erop dat hij er klaar voor is", besluit Hake.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.