Oltmans legt de lat hoog bij Kampong : 'Landskampioen worden'

Roelant Oltmans
Roelant Oltmans © Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - Voor Roelant Oltmans telt dit seizoen maar één ding: landskampioen worden. De oefenmeester van de hockeyers van Kampong vindt dat zijn ploeg absoluut niet meer voor minder moet gaan.
Alleen play-offs halen vind ik niet goed voor deze ploeg
Roelant Oltmans
Kampong won het oefenduel zondag van Oranje Rood met 3-2. De coach benadrukt dat het spelen van oefenduels belangrijk is. "In de eerste helft was onze organisatie bijvoorbeeld niet op orde. In de tweede helft ging dat beter", aldus Oltmans in Namen en Rugnummers. "Ik heb mensen op andere plaatsen kunnen proberen en jonge jongens meer speeltijd kunnen geven."
Eerder won Kampong in oefenduels van SCHC (3-2), HGC (4-2) en Amsterdam (4-1).
SCHC komt komend seizoen ook uit in de hoofdklasse. De Bilthovense hockeyers verloren zondag het oefenduel van Rotterdam met 3-2. SCHC begint de competitie tegen Amsterdam.

De jeugd is de toekomst

Kampong heeft zeven nieuwe spelers onder wie vijf uit eigen jeugd. "Die moeten wel aanhaken bij het niveau dat we nastreven. Dat gaat geleidelijk. In zulke wedstrijden leren ze om sneller te handelen'", aldus de oefenmeester over de nieuwe aanwas. Mats Gruter, Daan Smits, Tom Veheijen, Freek Schwartz en Julius Schwartz komen uit de jeugd van Kampong. Verder kwam keeper Moritz Kentmann over van Berliner HC en maakte Caspar Dobbelaar de overstap van Hurley naar Utrecht.
Routinier Jip Janssen kan de jeugdspelers helpen. "Ik weet waar ze vandaan komen. Ik heb zelf ook die overstap gemaakt. We proberen veel in ze te investeren en ze overal bij te betrekken. Ze doen het goed tot nu toe. Het geeft mij ook veel energie om met dat soort jongens te werken", zegt de strafcornerspecialist. "Ze krijgen van ons ook veel kritiek te verwerken, want je speelt wel in Kampong heren 1. Daar leren ze alleen maar van, het is een intense periode voor ze."
Afgelopen seizoen eindigde voor Kampong in de halve finale van de play-offs. "Ik vind dat landskampioen worden de doelstelling moet zijn van Kampong. Dat mag je best uitspreken. Alleen play-offs halen vind ik niet goed voor deze ploeg", aldus Oltmans. Janssen is het met zijn trainer eens. "Dat is het doel. We zijn niet de favoriet maar we gaan zeker Bloemendaal aanvallen. We zullen dit jaar weer alles geven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.