Brons voor Edith Bosch op World Masters

BAKOE - Edith Bosch heeft zondag een bronzen medaille gewonnen op de World Masters in Azerbeidzjan. De Amersfoortse judoka verloor in de halve finale nipt van de Franse wereldkampioene Lucie Decosse.
Bosch, de beste Nederlandse judoka in de klasse tot 70 kilogram, verloor in de golden score, de extra tijd in het judo. In de aanloop naar de halve finale had ze overtuigend afgerekend met Juliane Robra uit Zwitserland en de Duitse Kersten Thiele.
Ze zorgde voor het enige succesje van de Nederlandse ploeg op de World Masters, waarvoor de beste zestien judoka's van iedere gewichtsklasse een uitnodiging ontvingen. Marhinde Verkerk (-78 kg) en Carola Uilenhoed (+78 kg) moesten net als Jeroen Mooren (-60 kg) en Dex Elmont (-73 kg) zaterdag genoegen nemen met de vijfde plaats.
Opvallend was de snelle uitschakeling van Henk Grol. Het uithangbord van het Nederlandse judo verloor zondag al in de eerste ronde van Maxim Rakov, de wereldkampioen van 2009 uit Kazachstan. "Vrijdagavond ben ik ziek geworden en zeven kilo afgevallen," stamelde de nummer twee van de laatste WK in Tokio. "Ik ben toch maar gaan judoën maar dat was geen goede keuze."
Elisabeth Willeboordse (-63 kg), Anicka van Emden (-63 kg) en Kitty Bravik (-52 kg) stelden zaterdag ook al teleur. Ze verloren net als Linda Bolder (-70 kg) zondag hun eerste wedstrijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.