Gyrano Kerk vertrekt naar Lokomotiv Moskou

© Orange Pictures
UTRECHT - Gyrano Kerk vertrekt zo goed als zeker van FC Utrecht naar Lokomotiv Moskou. De aanvaller is in Rusland voor een medische keuring en de afronding van het laatste papierwerk. Kerk tekent daarna een meerjarig contract bij de huidige nummer vier van de hoogste Russische divisie.
Afgelopen zondag, toen Kerk tegen Feyenoord al op de tribune plaatsnam, lekte de overgang van Kerk naar Moskou al uit. Naar verluidt ontvangt FC Utrecht zeven miljoen voor Kerk, maar de club zelf doet daar nog geen mededelingen over.

Statistieken

Kerk maakte in september 2014 zijn debuut in het eerste van FC Utrecht. In de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen FC Twente viel hij de rust in voor Mark Diemers. Twee weken later, in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, maakte hij zijn eerste doelpunt. Die treffer kon niet voorkomen dat FC Utrecht die wedstrijd met 3-2 verloor.
In totaal speelde Gyrano Kerk 174 duels in de hoofdmacht van FC Utrecht. Daarin scoorde de rappe rechtsbuiten 42 keer. Daarnaast was hij goed voor 43 assists.
In het seizoen 2015-2016 speelde Kerk op huurbasis in de eerste divisie voor Helmond Sport. Daar maakte hij in 36 duels zeven doelpunten en gaf hij negen assists.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.