Paralympics: Dorsman heeft derde gouden plak binnen, Takken verovert zilver

AMERSFOORT - Opnieuw een succesvolle dag voor de zwemmers van ZPC Amersfoort in Tokio. Zo veroverde Rogier Dorsman bij de 100 meter schoolslag in de S11-klasse goud en ging Bas Takken er bij de 400 meter vrije slag in de S10-klasse met het zilver vandoor.

Drie keer goud voor Dorsman

Dorsman tikte in de finale bijna een seconde eerder aan dan nummer twee Keiichi Kimura uit Japan. Het brons was voor de Chinees Bozun Yang.
Voor Dorsman zijn het zeer succesvolle Spelen. Bij zijn debuut op het Paralympische toernooi pakte hij al goud op de 400 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag in de S11-klasse. De zwemmer van ZPC Amersfoort kan vier keer goud pakken. Vrijdag komt hij nog in actie op de 100 meter vlinderslag.
Eerder maakten we een reportage over Rogier Dorsman

Takken pakte eerste medaille

Het is voor de 22-jarige Takken van ZPC Amersfoort zijn eerste medaille in zijn loopbaan. De winst ging naar de Oekraïner Maksym Krypak. Takken tikte 2 seconden na de kersverste Paralympisch kampioen aan, gevolgd door nummer drie Thomas Gallagher uit Australië.
Vijf jaar geleden bij de Spelen in Rio de Janeiro werd Takken vierde op dezelfde afstand.

Hofweegen en Bruinsma naast podium

Voor Thijs Hofweegen eindigde de 100 meter vrije slag in de S6-klasse zonder medaille. In zijn serie werd hij woensdagochtend nog tweede, maar in de finale tikte de zwemmer uit Maarn als vijfde aan. De Italiaan Antonio Fantin veroverde het goud. Hij was ruim twee seconden sneller dan Hofweegen.
Ook Liesette Bruinsma van ZPC Amersfoort sloot de woensdag af zonder medaille. Bij de 100 meter schoolslag in de SB11-klasse werd ze vierde op ruim zeven seconden afstand van Karolina Pelendritou uit Cyprus die het goud veroverde.