Details transfer Kerk officieel bekend: Contract voor vier jaar

© Lokomotiv Moskou
UTRECHT - De transfer van Gyrano Kerk van FC Utrecht naar Lomotiv Moskou is officieel bekendgemaakt. De 25-jarige aanvaller heeft in Rusland een contract getekend voor vier jaar.
Gyrano was, met zijn snelheid, wendbaarheid en onvoorspelbaarheid, altijd iemand die voor gevaar zorgde
Jordy Zuidam
Dinsdag lekte al uit dat de transfer van Kerk naar Lokomotiv er zou komen. De handtekeningen moesten alleen nog worden gezet. Dat is nu gebeurd, zo maakt de Russische club bekend. Naar verluidt ontvangt FC Utrecht zeven miljoen voor Kerk, maar de club zelf doet daar nog geen mededelingen over.

Vertrek Kerk een aderlating

Technisch directeur Jordy Zuidam vertelt op de website van FC Utrecht dat er al langere tijd interesse was voor Kerk: "Eind vorige week namen de onderhandelingen een dusdanige wending, dat het tot een akkoord kwam met Lokomotiv Moskou. De realisatie van een dergelijke transfer is belangrijk voor de continuïteit van FC Utrecht. In die zin stemt deze deal tot tevredenheid, al is het vertrek van Gyrano op sportief vlak natuurlijk een aderlating."
"Gyrano was, met zijn snelheid, wendbaarheid en onvoorspelbaarheid, altijd iemand die voor gevaar zorgde en voor een doorbraak in een wedstrijd kon zorgen", aldus de technisch man.
Gyrano Kerk bij FC Utrecht

175 wedstrijden
42 doelpunten
43 assists

Zuidam voegt eraan toe dat ze Kerk veel dank zijn verschuldigd voor de jarenlange inzet voor de club. "Als talent uit eigen jeugd heeft hij zich door hard te werken en toegewijd te zijn opgewerkt tot een gewaardeerde Eredivisiespeler, die nu een mooi avontuur over de grens kan aangaan. Hij is daarmee een mooi voorbeeld voor jonge voetballers in de regio en in de jeugdopleiding van FC Utrecht. We wensen Gyrano heel veel succes in Moskou."
Kerk is de eerste Nederlander die voor Lokomotiv Moskou gaat uitkomen. De club staat in de Russische competitie na zes wedstrijden op de vierde plek. In de groepsfase van de Europa League zit Lokomotiv Moskou in Groep E met Galatasaray, Lazio Roma en Olympique Marseille.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.