Instellingen

Quick Amersfoort wil vlammen in degradatiepoule: 'Stap terug zou veel consequenties hebben'

© Orange Pictures
AMERSFOORT - Het wordt de periode van de waarheid voor de honkballers van Quick Amersfoort, aldus coach Marco Wells. De Amersfoorters beginnen donderdagavond aan de degradatiepoule waarin ze lijfsbehoud in de hoofdklasse willen én moeten bewerkstelligen.
Als je degradeert dan is het heel lastig om terug te keren
Marco Wells
Quick werd met slechts veertien punten laatste in de reguliere competitie van de hoofdklasse. Nu gaan de Amersfoorters met DSS Kinheim, Hoofddorp Pioniers en Sillicon Storks strijden in de degradatiepoule.
"We hebben er vertrouwen in.", zegt Wells. Volgens de coach zijn de vier ploegen in de degradatiepoule aan elkaar gewaagd. "We kijken zeker positief naar deze serie."
Dat komt ook doordat Quick nu meer pitchers ter beschikking heeft. "We hebben er drie man bij, dus meer keuzes. In de afgelopen weken hadden we iets te weinig pitching, daardoor konden we de verdediging niet dicht houden."

Alles aan doen om degradatie te voorkomen

De ploeg die laatste wordt in deze groep van vier is niet direct gedegradeerd. Dan wacht de allesbeslissende best-of-three tegen de kampioen van de eerste klasse. "Er is een escape inderdaad", zegt de coach verzuchtend.
Hij benadrukt dat het heel belangrijk is dat Quick zich via de escape of de degradatiepoule handhaaft. "Als je degradeert dan is het heel lastig om terug te keren. De weg naar boven is ongelofelijk moeilijk. Je krijgt dan minder bezoekers, minder inkomsten, sponsoren zullen afhaken en we zullen ook minder aantrekkelijk zijn voor nieuwe spelers. Die stap zou veel consequenties hebben."
De periode van de waarheid gaat absoluut beginnen
Marco Wells
Het derde duel van deze week tussen Quick Amersfoort en DSS Kinheim is zondag vanaf 14:00 uur live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht. "Dit weekend moeten we de eerste stap zetten", aldus Wells.
"De periode van de waarheid gaat absoluut beginnen. We hebben negen wedstrijden, we gaan er alles aan doen om ons zo snel mogelijk veilig te spelen", besluit de coach.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.