Achterberg en Stevens hebben mot

SALZBURG - De Nederlandse coach Huub Stevens van Red Bull Salzburg heeft zijn Utrechtse assistent Eddy Achterberg na een ruzie weggestuurd van het trainingskamp in het Turkse Belek. Dat maakte de Oostenrijkse club dinsdag op de website bekend.
Als de selectie terug is uit Turkije zullen Stevens en Achterberg met de leiding van de club om de tafel gaan zitten. De club spreekt berichten tegen dat Stevens en Achterberg met elkaar op de vuist zijn gegaan. "Er was een intern meningsverschil. Dat is een beetje uit de hand gelopen. Dit komt wel vaker voor. Maar Eddy kan ook nog genoeg andere zaken voor ons doen. Hij kan wedstrijden en teams analyseren", aldus Stevens.
Ook volgens Achterberg valt het allemaal wel mee. "We zijn vrienden in goede en slechte tijden", zei hij tegen het Oostenrijkse persbureau APA. Stevens en Achterberg werken al lange tijd samen.
Achterberg speelde tot 1967 bij het Utrechtse DOS, waarna hij vertrok naar FC Twente. Zijn laatste seizoenen speelde hij voor FC Groningen. Achterberg heeft als bijnaam 'De Keu'. Deze bijnaam stamt uit zijn vroege jeugd in Utrecht.
Na zijn actieve spelersloopbaan werd hij assistent-trainer bij onder andere FC Twente, Roda JC en Schalke 04, met welke club hij in 1997 de UEFA Cup won. Van 15 september tot 28 september 2004 was hij voor enige tijd interim-hoofdtrainer van Schalke '04. Sinds 2009 is hij assistent-trainer van Red Bull Salzburg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.