RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dorsman kan vierde goud pakken, ook vijf andere zwemmers naar de finale

AMERSFOORT - Zes zwemmers uit onze provincie hebben zich vannacht op de laatste dag van het zwemtoernooi tijdens de Paralympics geplaatst voor de finales. Liesette Bruinsma en Chantalle Zijderveld uit Amersfoort deden dat op hun afstand in de snelste tijd. Zij lijken daarom de belangrijkste kandidaten voor goud. Amersfoorter Rogier Dorsman kan zijn vierde gouden plak pakken.

Chantalle Zijderveld krijgt in de finale van de 200 meter wisselslag in de categoerie S10 concurrentie van stadgenote Lisa Kruger, die in de series de op-één-na snelste toijd op de klokken bracht. Op datzelfde onderdeel zette Bas Takken de derde tijd neer. Ook hij lijkt dus een belangrijke kandidaat voor een medaille.

Rogier Dorsman uit Amersfoort zwom op de 100 meter vlinderslag S11 de derde tijd. Zijn achterstand op de snelste tijd was drie seconden. Bij winst in de finale pakt Dorsman zijn vierde goud van deze Paralympics.

Op de 100 meter vrije slag S11 is Liesette Bruinsma uit Amersfoort, die in de series met afstand de snelste tijd zwom, de grote favoriet voor goud. Thijs van Hofweegen uit Maarn ging op de 100 meter rugslag S6 als zesde naar de finale. Een bronzen medaille lijkt voor hem het hoogst haalbare.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -