Derde divisie A: Sportlust'46 en DOVO gaan bollenplukken

© RTV Utrecht
VEENENDAAL/WOERDEN - In de derde divisie spelen DOVO en Sportlust'46 zaterdag allebei tegen een club uit de bollenstreek. DOVO op bezoek bij het nog puntloze FC Lisse. Sportlust'46 ontvangt op het eigen sportpark Cromwijck Ter Leede uit Sassenheim.

Sportlust'46 - Ter Leede

Sportlust kreeg zaterdag een gevoelige tik op de neus van VVSB. De 3-0 nederlaag kostte de Woerdenaren de koppositie in de derde divisie. Het herstel moet komen tegen Ter Leede, dat uit de eerste twee duels drie punten haalde. Dat is er één minder dan Sportlust heeft, maar die ploeg speelde al drie keer.
Sportlust-trainer Patrick Loenen heeft aanvallende zorgen. Kesly den Haag en Zakaria Issarti zijn door blessures niet inzetbaar en of Mark van der Weijden en Quincy Arends kunnen spelen is zeer de vraag. Ook middenvelder Mitchell van der Veer is niet beschikbaar.
De laatste keer dat Ter Leede op bezoek kwam in Woerden was op 5 december 2015, in de hoofdklasse. Die wedstrijd eindigde in 0-0. Sportlust degradeerde dat jaar naar de 1e klasse.

FC Lisse - DOVO

Het door voormalig IJsselmeervogels-aanvoerder Raymond Bronkhorst getrainde FC Lisse is slecht aan de competitie begonnen. De geel-blauwen staan puntloos laatste en zullen erop gebrand zijn ten koste van DOVO de eerste punten binnen te halen. DOVO hoopt na twee gelijke spelen nu een keer een driepunter te kunnen bijschrijven.
DOVO-trainer Florian Wolf kan voor het eerst een beroep doen op de deze week vastgelegde Sabir Achefay. De van Emmen overgekomen Rivillino Neslo is nog niet inzetbaar.
De laatste keer dat DOVO een uitwedstrijd speelde bij FC Lisse was in november 2019. Lisse won toen met 3-0. Bij de Lissenaren staat één oude bekende in het veld: voormalig FC Utrecht-doelman Erik Cummings.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.