RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tweede divisie: de jacht op de eerste seizoenszege duurt voort

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - In de tweede divisie wachten alle clubs uit de provincie Utrecht nog hun eerste zege van het seizoen. Zaterdag spelen Spakenburg en GVVV een thuiswedstrijd, tegen respectievelijk Katwijk en Jong FC Volendam. IJsselmeervogels gaat op bezoek bij Noordwijk.

Spakenburg - Katwijk
Spakenburg heeft de lastigste klus, als het gaat om het boeken van de eerste overwinning. Koploper Katwijk had een pittig openingsprogramma, met duels tegen AFC en HHC Hardenberg, maar heeft al wel zes punten. Het programma van Spakenburg leek veel eenvoudiger, maar de wedstrijden tegen Jong FC Volendam en Scheveningen leverden slechts één punt op.

Eric Meijers kan weer beschikken over Robin Eindhoven (zie foto), die begin vorig seizoen overstapte van Spakenburg naar Telstar maar vorige week de omgekeerde weg bewandelde. Eindhoven was één van de doelpuntenmakers in de laatste editie van Spakenburg - Katwijk, bijna een jaar geleden. Spakenburg won toen met 3-1.

Roy Tol is bij de Blauwen terug van een blessure, Ravelino Junte en Frank Schilder zijn nog niet hersteld.

Bij Katwijk speelt Ahmed el Azzouti, de voorbije twee seizoenen actief bij IJsselmeervogels. Ook voormalig FC Utrecht-keeper André Krul, die veir jaar geleden nog even deel uitmaakte van de selectie van Spakenburg, speelt bij Katwijk, net als voormalig Jong FC Utrecht-spelers Bart Sinteur en Rick van der Meer.

Noordwijk - IJsselmeervogels
Noordwijk is begonnen aan het derde seizoen in de tweede divisie, maar door de coronaperikelen is Noordwijk - IJsselmeervogels op dit niveau nooit eerder gespeeld. De laatste keer dat beide ploegen elkaar op Duinwetering troffen was in augustus 2017 voor de beker. Noordwijk won toen met 3-2.

Net als IJsselmeervogels heeft Noordwijk dit seizoen nog niet gewonnen. Maar waar de Vogels in elk geval al een punt hebben, leed Noordwijk, met voormalig Hercules-middenvelder Thomas Reynaers en oud-Argonaut Rob Overvliet in de gelederen, twee nederlagen. Beide ploegen jagen dus op hun eerste seizoenszege.

IJsselmeervogels-trainer kan in de jacht op die zege een beroep doen op de deze week avstgelegde Rydell Poepon en Yassine Fektaoui. Darren Rosheuvel is nog geblesseerd.

GVVV - Jong FC Volendam
Een knap gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys bezorgde GVVV het eerste punt van het nog prille seizoen. Het ene punt dat Jong FC Volendam heeft werd al even knap behaald, uit tegen Spakenburg.

De grote vraag is met wat voor selectie de Noord Hollanders afreizen naar Veenendaal. Het eerste van Volendam heeft dit weekend geen competitieverplichtingen, dus trainer Johan Plat kan ook spelers uit de A-selectie opstellen. Het zal zijn ploeg, die vorige week met 2-6 over de knie ging tegen Jong Sparta, er niet zwakker op maken.

Bij GVVV keert Justin Spies terug van een blessure, waardoor trainer Jochem Twisker over een volledig fitte selectie kan beschikken. Bij Volendam staat sinds deze zomer ex-IJsselmeervogel Achraf Douiri onder contract.

GVVV - Jong FC Volendam werd één keer eerder gespeeld. Op 33 november 2019 werd het 3-1, Berry Powel was één van de Veenendaalse doelpuntenmakers.
In Noordwijk en Veenendaal wordt om 14.30 afgetrapt, in Bunschoten-Spakenburg een half uur later. Alle drie de duels zijn live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -