Historische zege Van de Zandschulp op US Open

© Orange Pictures
VEENENDAAL - De Veenendaalse tennisser Botic van de Zandschulp heeft als eerste Nederlandse man sinds 2004 de vierde ronde bereikt van een grandslamtoernooi. De nummer 117 van de wereld was in de derde ronde van de US Open de Argentijn Facundo Bagnis de baas.
De laatste landgenoot die erin slaagde de laatste 16 te bereiken op een grandslamtoernooi was Sjeng Schalken. Zeventien jaar geleden haalde Schalken de kwartfinales op Wimbledon. Bij de vrouwen wist Kiki Bertens de afgelopen jaren ook vijf keer minimaal de vierde ronde te halen. Op de US Open lukte het haar nooit.
De 25-jarige Van de Zandschulp is afkomstig uit het kwalificatietoernooi en heeft al zes partijen gewonnen in New York. In de vierde ronde neemt Van de Zandschulp het op tegen de Argentijn Diego Schwartzman, de nummer 14 van de wereld.
Met deze overwinning heeft Van de Zandschulp zich verzekerd van een plek in de mondiale top 100. De tennisser staat nu virtueel op de 89ste plek op de wereldranglijst. "Deze week en eigenlijk dit jaar gaat het geweldig. Ik sta in de vierde ronde en klim op de ranking. Het leven ziet er mooi uit nu", aldus Van de Zandschulp.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.