Softbalsters Quick geven twee keer een voorsprong uit handen in Haarlem

© Orange Pictures
AMERSFOORT - De softbalsters van Quick Amersfoort hebben in de hoofdklasse hun eerste wedstrijd tegen Olympia verloren. In Haarlem eindigde de wedstrijd in 3-1.
Quick kwam in de eerste inning op een 1-0 voorsprong toen Franka van Dijk teamgenote Laura Wissink binnen sloeg. Pitcher Richelle van Gennep had lang voldoende aan die marginale voorsprong, maar in de 5e inning bezweek ze onder de aanvalsdrift van de Haarlemmers. Olympia kwam twee keer over de thuisplaat en nam de leiding.
Een inning later scoorde Olympia nog een keer. Quick slaagde er niet in om van die achterstand terug te komen.

Quick neemt opnieuw het initiatief

In de tweede wedstrijd kwam Quick, opnieuw met Van Gennep in de pitchingcirkel, goed uit de startblokken. Ook dit keer konden de Amersfoorters een voorsprong niet vasthouden en verloren met 6-4.
Quick kwam in de 1e inning meteen op voorsprong via Van Dijk en Nicky Uytendaal. In de derde inning scoorde Van Dijk nogmaals (0-3). Puck van der Kolk speelde een hoofdrol met twee binnengeslagen punten.
In de tweede helft van de 3e inning scoorde Olympia voor het eerst. Lisa Hop sloeg Anna Prins over de thuisplaat (1-3). Nadat Quick in de 4e inning de vierde run van de wedstrijd noteerde, sloeg Olympia toe. In de 6e inning scoorden de Haarlemmers maarliefst vijf keer. Het betekende het einde van het optreden van pitcher Van Gennep. Zij werd vervangen door Laura Wissink.
Quick staat 5e met 15 overwinningen. Olympia is de nummer twee van de ranglijst met 23 zeges.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.