Tweede divisie: GVVV, Spakenburg en IJsselmeervogels verliezen

VEENENDAAL - GVVV heeft in de tweede divisie een pijnlijke nederlaag geleden. De beloften van FC Volendam kregen een 2-5 overwinning cadeau in Veenendaal. IJsselmeervogels en Spakenburg liepen ook tegen een nederlaag aan. Noordwijk was met 3-2 te sterk voor de Rooien, terwijl de Blauwen in blessuretijd verloren van Katwijk.

Dramatisch GVVV geeft Jong Volendam de punten cadeau

Taoufik Adnane (300 duels voor GVVV), Johan Jansen (300) en Mart de Jong (100) hadden de start van hun jubileumduels graag anders gezien. Na een kwartier keek GVVV namelijk al tegen een 0-3 achterstand aan. Door enkele individuele fouten konden Tayrell Wouter, Milan Zonneveld en Achraf Douiri de beloften uit Volendam op voorsprong zetten.
GVVV - Jong FC Volendam
GVVV - Jong FC Volendam © RTV Utrecht
Trainer Jochem Twisker greep meteen in en wisselde twee keer. Vanaf dat moment kreeg GVVV meer grip en kwam het ook tot scoren. Na een goede aanval tekende Jordi Bitter voor de 1-3. Dat was ook de ruststand, ook al kreeg Jong Volendam nog wel kansen op de 1-4. Een poging van Wouter belandde zelfs op de paal.
In de tweede helft was het even wachten op een treffer. Koen Blommestijn leek de beslissende 1-4 te maken, maar Kai Huisman scoorde snel de 2-4. GVVV kreeg nog kansen op de aansluitingstreffer, maar Walid Ould-Chikh gooide het duel met de 2-5 in het slot.
GVVV - Jong FC Volendam (Tweede divisie)

8' Tayrell Wouter (0-1)
11' Milan Zonneveld (0-2)
16' Achraf Douiri (0-3)
25' Jordi Bitter (1-3)
69' Koen Blommestijn (1-4)
73' Kai Huisman (2-4)
84' Walid Ould-Chikh (2-5)

IJsselmeervogels verliest van Noordwijk

IJsselmeervogels begon met nieuwkomer Rydell Poepon in de basis. Ook Danny van den Meiracker startte in de basis, maar hij moest vroeg naar de kant met een knieblessure. Desondanks kwamen de Rooien op voorsprong. Het was Steven Sanches Angulo die met een lob voor de 0-1 zorgde. Dat leek de ruststand te worden, maar op slag van rust tekende Youri de Winter voor de 1-1.
Noordwijk - IJsselmeervogels
Noordwijk - IJsselmeervogels © RTV Utrecht
Kort na rust kwam IJsselmeervogels op achterstand, toen Stef van der Zalm met een omhaal het doel vond: 2-1. De ploeg van trainer Berry Smit koos daarop de aanval en gaf Noordwijk de nodige ruimte. Daar profiteerde Marc de Kruijs optimaal van met de 3-1. Poepon bracht de spanning nog terug in de slotfase, maar het bleef bij 3-2 in Noordwijk.
Noordwijk - IJsselmeervogels (Tweede divisie)

28' Steven Sanches Angulo (0-1)
45+1' Youri de Winter (1-1)
51' Stef van der Zalm (2-1)
67' Marc de Kruijs (3-1)
90+4' Rydell Poepon (3-2)

Katwijk dompelt Spakenburg in blessuretijd in rouw

Spakenburg en Katwijk maakten er een aantrekkelijk gevecht van op de Westmaat. De bezoekers kwamen na een kwartier op voorsprong via voormalig IJsselmeervogels-spits Ahmed El Azzouti. Hij zette met de eerste kans van de wedstrijd de 0-1 op het scorebord.
Vijf minuten later was het alweer gelijk, want het was Floris van der Linden die uit een hoekschop de 1-1 binnenschoot. Voor de spits van de Blauwen was het alweer zijn derde doelpunt van het seizoen. Het spel golfde daarna op en neer, maar 1-1 was ook de ruststand.
Spakenburg - Katwijk
Spakenburg - Katwijk © RTV Utrecht
Ook in de tweede helft was het genieten geblazen aan de blauwe zijde van de Westmaat. Robin Eindhoven, die deze week terugkeerde na een uitstapje bij Telstar, tekende voor de 2-1 voor Spakenburg. Maar Katwijk gaf zich niet gewonnen en kwam vlak voor tijd op 2-2 na een succesvolle slalom van Quintón Christina.
De blessuretijd, die liefst zeven minuten duurde, bleek de beslissing te brengen. Eerst was er een grote kans voor de Blauwen, waarna Katwijk vanuit de counter toesloeg. Tim Freriks was de gevierde man aan oranje zijde en dompelde met een uitstekende kopbal Spakenburg in rouw.
Spakenburg - Katwijk (Tweede divisie)

15' Ahmed El Azzouti (0-1)
20' Floris van der Linden (1-1)
48' Robin Eindhoven (2-1)
82' Quintón Christina (2-2)
90+5' Tim Freriks (2-3)