Hoofdklasse: DHSC wint bij debuut Jessey Sneijder, late nederlaag Eemdijk

Gökhan Yasar scoorde namens DHSC
Gökhan Yasar scoorde namens DHSC © Orange Pictures
Utrecht/Eemdijk - In de hoofdklasse A heeft DHSC een overtuigende overwinning geboekt. De ploeg uit Ondiep rekende op Sportpark Wesley Sneijder met 2-0 af met DUNO. Eemdijk verloor in de hoofdklasse B op bezoek bij DETO Twenterand. Het werd 3-2.

DHSC wint bij debuut Jessey Sneijder

DHSC klaarde het klusje tegen DUNO in de eerste helft. Soufyan Moro en Gökhan Yasar maakten de treffers namens de Utrechtse ploeg. Daardoor was het al snel 2-0. DUNO dwong daarna en ook in de tweede helft aan, maar kwam niet tot scoren tegen de ploeg van Ricky Testa la Muta.
Bij DHSC was Rodney Sneijder aanvoerder en spelverdeler, maar er zat nog een Sneijder bij de wedstrijdselectie. Jessey, de oudste zoon van Wesley Sneijder en vandaag 15 jaar oud geworden, begon op de bank. Hij viel in en maakte zo zijn debuut voor het eerste van DHSC.
Door de zege komt DHSC op 4 punten uit twee duels in de Hoofdklasse A. Daarmee staat het in de subtop.
DHSC - DUNO (Hoofdklasse A)

20' Soufyan Moro (1-0)
26' Gökhan Yasar (2-0)

Eemdijk komt derde tegengoal niet te boven

Eemdijk speelde een uiterst vermakelijk duel in Vriezenveen tegen DETO Twenterand. De ruststand was 1-0 vanwege een benutte penalty van Coplan Soumaoro van de thuisploeg, maar na rust ging het los. Frank Heus scoorde kort na de pauze de 1-1 voor Eemdijk, maar binnen een minuut stond DETO weer op voorsprong.
Een treffer van Bas Postma belandde in het Eemdijk-doel. Argjend Selimi dacht met zijn afstandsschot de 2-2 eindstand op het scorebord te zetten, maar Postma tekende vlak voor tijd voor de 3-2. Daardoor ging Eemdijk met lege handen terug naar huis.
Door de nederlaag blijft Eemdijk steken op 1 punt uit twee wedstrijden in de Hoofdklasse B. Daarmee bivakkeert het onderin de middenmoot.
DETO Twenterand - Eemdijk (Hoofdklasse B)

45+1' Coplan Soumaoro, pen. (1-0)
57' Frank Heus (1-1)
58' Bas Postma (2-1)
70' Argjend Selimi (2-2)
88' Bas Postma (3-2)